19
Fri, Apr

Ostali sportovi

 

Paraglajding je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najjednostavnijih načina da ostvarite svoj san o letenju.

 

Paraglajding je jedan od najmlađih vazduhoplovnih sportova i jedan od najjednostavnijih načina da ostvarite svoj san o letenju.

riders.meriders.me1U poslednjih 15 godina ovaj sport se veoma intenzivno razvija i postaje sve zastupljeniji u sportskom vazduhoplovstvu ali i kao outdoor aktivnost, saopšteno je iz Riders.me.

"Ljepota paraglajdinga ogleda se i u tome što se uz povoljan vjetar može ostati u vazduhu i po nekoliko sati. A kada su uslovi dobri moguće je poletjeti sa brda od nekoliko desetina metara a na kraju se popeti i preko 3.000. Kada je u pitanju bezbjednosti iako se žanrovski svrstava među ekstremne sportove, paraglajding je veoma bezbjedan sport. Naravno, ta bezbjednost primarno zavisi od samog pilota. Do otkazivanja opreme gotovo da nikada i ne dolazi. A pilot je taj koji odlučuje u kojim uslovima leti i da li su oni optimalni za njegovo iskustvo", navode iz Riders.me.

Dodaju da Durmitor pruža izuzetne uslove za bavljenje paraglajdingom.

"Žabljačka visoravan pruža idealne uslove za učenje osnovnih koraka, a masiv Durmitora je sjajan izazov i za najiskusnije pilote. Obzirom da na skijalištu Savin Kuk postoji žičara koja radi i u zimskom i u letnjem periodu, poletište je veoma lako dostupno. Vrh Savinog Kuka se nalazi na nadmosrksoj visini od 2.313 metara i sa njega se pruža predivan pogled na ljepote durmitorskog predjela, što doprinosi atraktivnosti poletišta", zaključuju iz Riders.me

 

Nemate pravo da postavite komentar