21
Fri, Jun

Izvještaji sa akcija
Planinarski savez Crne Gore i Komisija za orijentacione discipline su realizovali obuku iz oblasti planinarske orijentacije.
Planinarski savez Crne Gore i Komisija za orijentacione discipline su realizovali obuku iz oblasti planinarske orijentacije.

 001 pscg kurs orjentacije

Ovom prilikom polaznici su stekli osnovna znanja i vještine iz oblasti planinarske orijentacije. Obuka se sastojala od teoretskog dijela, koji je održan 31. marta 2023. godine u prostorijama Saveza izviđača Crne Gore i praktičnog dijela koji je održan danas, 02. aprila 2023. godine, na brdu Gorica u Podgorici.

Prvog dana obuke, polaznici su imali priliku da se upoznaju sa značenjem planinarske orijentacije, izgledom i elementima karte, kompasa, određivanjem strana svijeta u prirodi i ostalim bitnim informacijama za orjentisanje. Drugi dio obuke je bio predviđen za snalaženje na terenu, uz pomoć karte i kompasa, te pronalaženju zadatih tačaka na brdu Gorica.
 
Obuci, kojom je rukovodio načelnik Komisije za orijentacione discipline Dragutin Vujović-Šlagi, prisustvovalo je ukupno 33 polaznika. Dječiju grupu je vodila Ana Medojević, članica Komisije.
Predsjednica Planinarskog saveza Crne Gore, Tatjana Ivanović, uručila je učesnicima potvrde o završenoj obuci iz oblasti planinarske orijentacije.
Planinarski savez Crne Gore zahvaljuje Savezu izviđača na ustupljenoj prostoriji za održavanje teoretskog dijela obuke, te svim učesnicima na disciplini i odličnoj saradnji tokom trajanja obuke.

Nemate pravo da postavite komentar