29
Tue, Nov

Mačke se baš ne “otvaraju kao knjige”. One su tajanstvene životinje, a ove činjenice možda ni vi niste znali. Mislite da poznajete svog ljubimca? Provjerite!

Neka vaša sljedeća destinacija bude jedan od srpskih bisera.

Kao što već znate Bosna i Hercegovina je većim dijelom planinska zemlja. Planine su bogate termalnim izvorima i rudnim nalazištima, a izolovanost pojedinih područja dovela je do razvoja i očuvanja endemskih vrsta flore i faune.

Zoo

Zoran Milović, ugledni stočar iz Krša Milovića, u Banjanima kod Nikšića, nije ni slutio da će prije dva dana, dok je čuvao stado ovaca, sačuvati i srnadaća.

Zoo

Riba za koju se zna da živi u Jadranskom moru, ali čije snimci i fotografije su prava rijetkost, konačno je uhvaćena kamerom.

Zoo

 

Pastirski pas u turskoj provinciji Erzincan primijetivši jagnje koje je tek došlo na svijet, a potom ostalo na pašnjaku nakon što ga je stado napustilo, ostao je uz mladunče tokom noći sve do povratka pastira narednog jutra.

 

Tokom hladnijih dana koji nam dolaze ljudski organizmi su pod mnogobrojnim zdravstvenim iskušenjima pa bi trebalo povesti računa o dovoljnom unosu zdravih supstanci, prije svega misleći na zadovoljavanje potreba organizma za vitaminima i mineralima.

 

Ovu biljčicu sigurno ste vidjeli na poljima - raste kao korov, a pažnju svakog pogleda privlači neobičnom nijansom svijetloplave boje.

 

Ukoliko mislite da začini služe samo za poboljšanje ukusa hrane, varate se.

Jako je bitno kako jedemo pri trošenju energije u sportovima u prirodi. Hranu treba rasporediti na doručak, ručak, užine i večeru s tim da na turu nikada ne idemo sa punim stomakom, tj. za doručak jedite malo, a za ručak i večeru obimno i dosta.

21. marta počinje proljeće, dajemo vam jedan zanimljivi tekst o dobijanju vode iz stabala!

Na kampovanjim se uglavnom priprema hrana bez dezerta.