21
Fri, Jun

Izvještaji sa akcija

Snowboard kamp koji se već drugi put organizuje na planini Hajli održao se 4., 5. i 6. marta 2016. godine. Učesnici su prevezeni iz Rožaja (1000mnv) do sela Bandžov (1400mnv) u više tura 4. marta.

Snowboard kamp koji se već drugi put organizuje na planini Hajli održao se 4., 5. i 6. marta 2016. godine. Učesnici su prevezeni iz Rožaja (1000mnv) do sela Bandžov (1400mnv) u više tura 4. marta.

Snowboard kamp Hajla 2015 foto Ilija PericSnowboard kamp Hajla 2016 night foto Ilija PericOd Bandžova do mjesta Grope, gdje se nalazi planinarski dom Grope (1980mnv) pješačili oko sat vremena. U planinarskom domu ih je čekao dio ekipe Snowboard kluba Jump, jelo i topli napitci...

Neki su već po dolasku, nakon kratkog odmora, isprobali staze Hajle. Dolaskom večeri počela je i zabava u Domu. Moralo se skupiti energije za sjutrašnje pohode pa su učesnici već oko pola 2 legli da odmaraju. Sjutra dan, 5. marta jedan dio učesnika je ustao već u pet sati gdje ih je dočekalo vedro jutro. Odmah su spakovali opremu i krenuli da traže pogodne freeride staze, bio je to spust sa 2200mnv.Na usponu snowboard kamp 2016 Hajla Ekipa riders.me na čelu sa Ilijom Perićem je propratila spust sa dronom, a snimljeni kadrovi su očaravajući. Nakon toga doručak u Domu, vožnja snowparkom, a ekipe koje su se kasnije probudile su osvajale nove staze. Cijeli dan ekipe su vozile razne tipove staza do pred mrak. Zabavno veče u Domu, razmjena iskustava, snimljenog materijala i noćni performans učesnika snowparkom sa bakljama, spektakularan vatromet upotpunilo je druženje bordera i skijaša na Hajli. Jutro u nedelji je takođe bilo aktivno, jedna grupa je već po buđenju izašla na "sniježnu piramidu" koju su padine Hajle izvajale snijegom. Nakon njihovog povratka, ekipe su polako počele da se pakuju i silaze u Bandžov i Rožaje.

Jedan dio organizatora je ostao još jedan dan kako bi se ostatak stvari spustio nazad. Već predveče je oluja nanijela nekoliko centimetara snijega, a do ujutru je napadalo malo više od pola metra. Jedna kratka vožnja powder-om oko doma, pakovanje i povratak završili su priču o ovogodišnjem Kampu.


Hajla snowboard kamp 2016Snowboard klub Jump se ovom prilikom zahvaljuje učesnicima na opuštenom druženju, zajedničkim vožnjama i snimcima koje ćemo pogledati kada ekipa riders.me bude "skockala" snimak od predivnih kadrova.

Takođe zahvaljujemo Ministarstvu finansija i Opštini Rožaje na pokroviteljstvu. Sponzorima: Monteputu, Turističkoj organizaciji Rožaje, Štampariji Berk i Stolariji Creative. Hvala Planinarskom klubu Hajla, Ski centru Hajla, Centru za kulturu Rožaje, Planinarskom klubu Pogled i Mašu Kujeviću kao i TV Balkan na medijskoj podršci. Posebnu zahvalnost dugujemo Iliji Periću (riders.me). Vidimo se u sljedećim pohodima i sljedećem kampu.

Druzenje u planianrskom domu Grope snowboard kamp Hajla 2016Mjesto: Hajla, Bandžov, Rožaje.
Datum: 4., 5. i 6. mart 2016.
Nadmorska visina: od 1000 do 2200 metara.

Staze: freeride, backcountry, freestyle.

Učesnici: Alija Kurtagić, Damir Skarep, Edip Hadžimuhović, Anisa Demić, Ziko Kurtagić, Zana Kurtagić, Muris Nokić, Zuko Kurtagić, Armin Ličina, Ferid Mujević, Elvis Mujević, Mašo Kujević, Feka Kurtagić, Semir Kardović, Dejan Radnjic, Zoran Radonjic, Vladimir Mićko Jurišić, Ognjen Deretić, Milan Lučić, Duško Zaganjor, Tamara Mijušković, Dimitrije Vujanović, Aleksandra Mrkulić, Ema Blagojević, Željko Nikolić, Miroslav Nikolić, Miljko Gigo Bulaić, Avram Maraš, Ivana Bulatović, Enver Višnjić, Branko Đurović, Darko Oroz, Ilija Perić...

Snowboard klub "Jump" Rožaje

Više fotografija možete vidjeti na OVOM linku.

Nemate pravo da postavite komentar