20
Sat, Jul

Izvještaji sa akcija

U subotu 27. februara 2016. godine održana je avanturistička trka pod nazivom „II GRAWE Winter Adventure Race-Bjelasički maraton 2016” u organizaciji našeg kluba i uz podršku generalnog sponzora kompanije GRAWE osiguranja.

U subotu 27. februara 2016. godine održana je avanturistička trka pod nazivom „II GRAWE Winter Adventure Race-Bjelasički maraton 2016” u organizaciji našeg kluba i uz podršku generalnog sponzora kompanije GRAWE osiguranja.

Bjelasicki maraton 2016Na startu Bjelasicki maratonTakmičenje je opravdalo ideju da se na crnogorskoj ljepotici Bjelasici organizuje prva zimska avanuristička trka koja će, pored sportskog i takmičarskog imati i turistički karakter.

Na trci u tri discipline (krplje, nordijske skije u turne skije) učestvovala su 54 takmičara, 41 muškarac i 13 žena. Staza je bila zajednička, dužine oko 19 km i visinske razlike oko 900 metara. Na stazi je bilo postavljeno 5 kontrolnih tački i takmičari su imali zadatak da prođu pored svake od kontrola i stignu na cilj koji je bio na skijalištu Jezerine kao i start.

Dan prije takmičenja je pao novi snijeg i omogućio da kompletno takmičenje protekne u zimskom ambijentu. Ekipa Bjelasicki maraton 2016Povremeni vjetar i magla na pojedinim djelovima staze i periodima dana učinili su da se zadovolji i drugi karakter takmičenja a to je avantura i snalaženje u prirodi. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, bez ijednog incidenta i sa potpunim poštovanjem propozicija od strane svih takmičara. Takmičarski duh je bio na najvećem nivou a konkurencija izuzetno jaka o čemu svjedoče pobjednička vremena. Na kraju takmičarskog dana, organizovali smo druženje i dodjelu pobjedničkih priznanja u kolašinskom restoranu “Planinar” čime je okončana manifestacija koja će dobiti tradicionalni karakter, a, nadamo se i svoje pristalice iz regiona i šire. Ove godine su učestvovali takmičari iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i SAD-a.

Bjelasicnom februar 2016Apsolutni pobjednik trke bio je Aco Popović iz PK Bjelasica iz Kolašina koji je na nordijskim skijama stazu prešao za 3 sata 36 minuta i 04 sekunde.

Ispod grebena TroglaveKao organizatori ove manifestacije dijelimo zadovoljstvo sa sponzorima koji su prepoznali značaj ovakvog takmičenja, na prvom mjestu GRAWE osiguranja, i konstatujemo da Crna Gora i njene planine u zimskim (kao i ljetnjim) uislovima pružaju sjajne mogućnosti za razne vrste outdoor aktivnosti i takmičenja u avanturističkim i ekstremnim sportskim disciplinama.

Pred trku

Trku su, osim generalnog pokrovitelja kompanije GRAWE, podržali i Turistička organizacija Kolašina, Planinarski savez Crne Gore, Ski centar ,,Kolašin 1450,,, Crveni krst Kolašin, Turističke agencije ,,Explorer” i ,,Ekotrus”, Planinarski klub Bjelasica, Društvo prijatelja Kolašina, Apartmani Mirović i Lux i dizajn studio ,,Radna soba”.

 

Visokogorci Crne Gore

 

U nastavku objavljujemo rezultate takmičara po disciplinama i kategorijama:

Razultati krplje muskarci II Winter Adventure Race Bjelasica 2016Razultati krplje zene II Winter Adventure Race Bjelasica 2016Razultati nordijske skije muskarci II Winter Adventure Race Bjelasica 2016Razultati nordijske skije zene II Winter Adventure Race Bjelasica 2016

Nemate pravo da postavite komentar