23
Thu, May

Izvještaji sa akcija

Barani Šipilov, Trifunović i Barjaktarević su u kategoriji Juniori osvojili danas prva tri mjesta na međunarodnoj biciklističkoj trci „Downhill-Sutorman 2015. Montenegro open“.

Barani Šipilov, Trifunović i Barjaktarević su u kategoriji Juniori osvojili danas prva tri mjesta na međunarodnoj biciklističkoj trci „Downhill-Sutorman 2015. Montenegro open“.

sutorman ekipaSutorman downhill 2015 putokazNastupila su 22 takmičara iz Rusije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Od naših takmičara prvi je bio Nemanja Barjaktarović u vremenu 3:57,35, drugi Stevan Bajčeta u vremenu 4:08,98, a treći Dragutin Trifunović u vremenu 4:10,58.

U kategoriji Masters, prvi je bio takmičar „Mornara“, ujedno i direktor trke Aleksandar Trifunović u vremenu 4:03,50.  Drugo i treće mjesto uzeli su vozači iz BiH Edin Ćemović (4:20,08) i Muamer Cakanbegić (4:29,92).

Prema očekivanjima, u kategoriji Elita ubjedljivo je trijumfovao proslavljeni ruski šampion  Evgenij Šipilov (3:35,22), a drugi i treći bili su takmičari iz Srbije  Petar Grabež (3:56,22) i Miljan Prodanović (4:04,09).

sutorman 017„Ova trka ima istorijski značaj, jer se prvi put u Crnoj Gori održava zvanično takmičenje u ovom sportu. Prošle godine održana je promotivna „Daunhil“ trka kojom se željela ispitati mogućnost organizacije ovakve sportske manifestacije. Pehare danas dodjeljujemo za plasmane, ali svi učesnici su pobjednici, s obzirom da se radi o ekstremnom sportu koji zahtijeva izuzetnu psihofizičku pripremljenost, hrabrost i odvažnost. Vjerujem da će ova sportska manifestacija postati tradicionalna“, rekao je prilikom podjele pehara za plasmane od 1.do 3. mjesta po kategorijama iskusni sportski i  biciklistički pregalac iz Bara mr Miodrag Banović.

sutorman 086

Uslove za ovakav spektakl stvorili su neumorni entuzijasti BK „Mornar“ koji su vrijedno radili na Sutormanu prethodnih sedam mjeseci. „Mornar“ je  bio organizator ove veoma uspješne sportske manifestacije koju su podržali Uprava za mlade i sport Crne Gore, Biciklistički savez Crne Gore, Cakan sport, Cafe „Varadero“. Odgovorna lica u BK „Mornar“ Bar su predsjednik Ranko Barjaktarović, direktor trke Aleksandar Trifunović, a stručno-tehničku organizaciju trke pomogli su Dragan Mrgudović, bicilistički entuzijasta, mr Miodrag Banović i drugi prijatelji BK „Mornar“.

Tokom probne vožnje bilo je i padova. Srećom bez posljedica. Nakon probne vožnje kojom su određeni startni brojevi, takmičar i alfa i omega BK Mornar Aleksandar Trifunović Trifke rekao je da je staza odlična i da očekuje vrhunske rezultate.

“Juče smo imali loš dan, padala je kiša i teren je bio veoma težak ali imali smo sreće i danas je vožnja po stazi kao na asfaltu”, prokomentarisao je uoči početka Trifke.

Trku je svečano otvorio Radomir Novaković Cakan, koji je i jedan od sponozra trka.

Uživajte u prvoj fotogaleriji sa Sutormana.

sutorman 100

sutorman 105

sutorman 036

sutorman 056

Nemate pravo da postavite komentar