14
Fri, Jun

Ostali sportovi

Od morske obale do mirisnih planinskih pašnjaka - ova tura vodi kroz šarenolikost ljepote pejzaža Crne Gore.

Od morske obale do mirisnih planinskih pašnjaka - ova tura vodi kroz šarenolikost ljepote pejzaža Crne Gore.

biciklizam durmitor susica kanjonPenjete se strmo kroz sivi krš Orjen Sedla, do zasluženog odmora u planinskom domu. Sljedećeg dana napor biva nagrađen pogledom na plavozeleno Pivsko jezero i okolne vrhove. Otkrijte zabačena planinska sela i divlje kanjone na Vašem putu u nacionalni park Durmitor, gdje Vas očekuju rijetki primjeri biljaka i bogat životinjski svijet - tetrijeb ovdje nije rijetkost.

biciklom kroz Crnu GoruNebo nad Sinjajevinom se čini beskonačno. Velika zelena visoravan na prosječnih 1600 mnv sa spokojnim katunima, okruženo impresivnim vrhovima od preko 2000 metara. Otprilike 10km se ide nizbrdo kroz veličanstveni planinski svijet, u susret pogodnostima seoske civilizacije u Kolašinu. Poslije prelaska kraće razdaljine uz pomoć vozila, krećete se mirnim šumskim stazama kroz guste šume - onda visoko do na planine Morače i Maganik - ponovo u sasvim drugačiji svijet, u kom još uvijek žive medvjedi i vukovi. Na vrhovima se do juna može naći snijeg.
Uživanje u brzom spustu do Danilovgrada na asfaltiranom putu sa malo saobraćaja. Odavde idete uzbrdo u "srce stare Crne Gore", na istorijskom putu do stare prijestonice, Cetinje. Tamo ima mnogo toga što možete otkriti. Nude se i interesantne mogućnosti za izlete u Njeguše ili u nacionalni park Lovćen.
Nezaboravni spust sa preko 1400mnv vodi nazad do nivoa mora. Dvadeset serpentina pružaju spektakularan pogled na Bokokotorski zaliv i grad Kotor, koji se nalaze na spisku svjetske kulturne i prirodne baštine UNESCO-a. Šetajte sokacima mediteranskog starog grada i bacite pogled na planine, sa kojih ste se upravo spustili.

crna gora planine pogled

kruzer divina boka

crna gora planinarenje Setnja kroz katun

Durmitor nacionalni parkbiciklom kroz Bokokotroski zaliv

crno jezero Durmitor

crna gora bokokotorski zalivDurmitor

Nemate pravo da postavite komentar