14
Fri, Jun

Izvještaji sa akcija

Naši prijatelji iz PK "Jastrebac" su u petak stigli do Rožaja odakle su se specijalnim vozilom planinarskog kluba "Hajla" prebacili do Bandžova na 1450 mnv.

Naši prijatelji iz PK "Jastrebac" su u petak stigli do Rožaja odakle su se specijalnim vozilom planinarskog kluba "Hajla" prebacili do Bandžova na 1450 mnv.

Uspon HajlaTu su srdačno dočekani u restoranu Dermando, vremenske prilike nisu išle na ruku planinarima, pa su članovi našeg: Zulfikar Kurtagić, Adem Fazlić i Mamko Kardović, odlučili da krenu ranije prema planinarskom domu Grope, i probiju put planinarima ,uprkos sniježnima nametima od preko 2 metra uspjeli su u namjeri.

Nedugo zatim, planinari iz Kruševca predvodjeni Semirom Kardovićem, predsjednikom kluba Fekom Kurtagićem koji je ujedno i bio kordinator uspona, stigli su u planinarski dom Grope 1950 mnv.Kolona planinara na Hajli

JAKA MEĆAVA NIJE SPRIJEČILA USPON

Tokom uspona, padao je jak snijeg praćen mećavom, u planinarskom domu Grope, čekao ih je specijalni topli napitak koji se spravlja od bilja koje raste u okolini doma. Planinari iz Kruševca bili su oduševljeni srdačnim prijemom i ambijentom.

Zulfikar Zuko Kurtagic Semir KadrovicSnijeg nije prestajao da pada cijelu noć i sjutra dan. Planinari nisu odustajali, već su odlučili da krenu u obilazak Hajle po takvom vremenu. Uspjeli su da se popnu do takozvanog  Krivog Bora na 2150 mnv. Članovi “PSK Hajla” iskoristili su slobodno vrijeme i uvježbavali tehnike alpinizma i spašavanja.

Po povratku, druženje je nastavljeno do kasno u noć, planinari planinarkog kluba "Jastrebac" iz Kruševca i ako vremenske prilike nisu išle na ruku, nisu krili svoje oduševljenje što dokazuju i njihovi komentari na društvenim mrežama. Obećali su da će nas ponovo posjetiti. Mi u klubu imamo običaj kazati da - Ko jednom posjeti Hajlu, obavezno joj se vrati!

Zulfikar Zuko Kurtagić

PSK "HAJLA" 

Grope nocu snijegKatun na Hajli pod snijegomPlaninarski dom Grope zatrpan snijegomPlaninari BandzovoKolona planinara na Hajli veliki snijegKolona planinara na HajliHAJLA

 

Nemate pravo da postavite komentar