25
Thu, Jul

Izvještaji sa akcija

20. i 21. avgusta 2016. godine u Sarajevu, tačnije na Bjelašnici pored Sarajeva, održan je Sarajevo Air Open 2016 u organizaciji paraglajding kluba "Extreme".

20. i 21. avgusta 2016. godine u Sarajevu, tačnije na Bjelašnici pored Sarajeva, održan je Sarajevo Air Open 2016 u organizaciji paraglajding kluba "Extreme".

Slijetanje na cilj Sarajevo Air Open 2016Takmicari Sarajevo Air Open 2016Na takmičenju je učeatvovalo ukupno 53 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Mađarske. Paragljaderiste iz Crne Gore su predstavljali članovi iz četiri kluba: bjelopoljski "Ikar", mojkovački "Feniks" i beranski klubovi "Sky" i "Naša Krila".

Ukupno je odrađeno 5 serija , i na vrlo zahtjevnom terenu uz popriličnu prisutnost termike koja je od takmičara zahtjevala dodatnu koncetraciju, jer ona je poželjna u drugoj disciplinini tj. preletu. Takmičari iz Crne Gore uspjeli su da osvoje takmičarski vrh Bjelašnice i tako bez premca osvoje sva prva tri mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, kao i prvo i treće ekipno mjesto.

Trening Sarajevo Air Open 2016Najbolji paraglajderista ovog takmičenja je Todor Nedović iz "Ikara", drugo mjesto je osvojio klubski kolega Milan Djalović, dok je treće mjesto osvojio Bojan Marsenić iz kluba "Naša Krila". Njih trojica sa Denisom Božovićem su osvojili i 1 timsko mjesto, dok je tim u sastavu: Mrdak, Janković, Kastratović i Kasas (inace kolega pilot iz Mađarske koji je za ovo takmičenje se pridruzio timu iz Crne Gore) osvojio treće ekipno mjesto.


Kada se sumiraju utisci vrlo značajno takmičenje za Crnogorske pilote jer će im dati još više podsticaja da se u nekom narednim takmičenjima ponovi ovakakv oličan uspjeh. Naravno, neizostavna je konstatacija da su se Bosanske kolege i organizatori potrudili da ovo takmičenje prođe na visokom nivou, gdje su se osim takmičarskih letova radila i rekreativna letenja i na taj način je organizator uspio da prezentuje Bjelašnicu u čitavom njenom sjaju. Neizbježno je bilo da se nakon završetka takmičenja obiđe i sam grad Sarajevo koji odiše i dalje Valterskim duhom i plijeni svojom raznovrsnošću.

Dok nekog novog susreta ostavićemo Sarajevo đe je i nekad bilo.

Ispred ekipe:
Bojan Marsenić
PK "Naša Krila"

 Dodjela nagrada Sarajevo Air Open 2016Mjerenje rezultata Sarajevo Air Open 2016Todor Nedeović Sarajevo Air Open 2016

 

Nemate pravo da postavite komentar