20
Sat, Apr

Izvještaji sa akcija

 

Međunarodni turnir u metnom streličarstvu na otvorenom „Rijeka Crnojevića Open 2016“ održan je minulog vikenda, 24. i 25. septembra u Rijeci Crnojevića.

 

Međunarodni turnir u metnom streličarstvu na otvorenom „Rijeka Crnojevića Open 2016“ održan je minulog vikenda, 24. i 25. septembra u Rijeci Crnojevića.

 DSC0505 DSC0521Organizatori turnira „Streličarski klub Savina“ iz Herceg Novog i SSCG uz prijateljsku saradnju MZ Rijeka Crnojevića i generalnog sponzora Galerije „Pizana“, upriličili su događaj za pamćenje koji je u organizacionom i sadržajnom smislu, i po riječima učesnika, podigao standarde ovakvih dešavanja na našim prostorima. Streličari iz Herceg Novog, Tivta, Kotora, Podgorice, Mostara i Beograda su pokazali sportski i prijateljski duh i na samom turniru održanom u bajkovitom ambijentu pored rijeke, kao i narednog dana u revijalnom programu i egzibicionom gađanju preko rijeke koje je naročito privlačilo pažnju posjetilaca. Prezentacija streličarstva je dodatno animirala goste RC Open 2016 koji su imali prilike i sami da se oprobaju u ovoj vještini na licu mjesta.

 DSC0602 DSC0641Na turniru su bile zastupljene sledeće takmičarske kategorije: olimpijski luk (seniori  1. Miloš Boljević SK „Podgorica“, 2. Milan Borović SK „Tivat“, 3. Dejan Stanković SK „Podgorica“), kompaund (seniori: Ivica Tomašević SK „Podgorica“, 2. Vojkan Jovanović  SK „BSK“ Beograd, 3. Branislav Jevtić SK „BSK“), kompaund seniorke 1. Albina Crkvenik SK „BSK“. U kategoriji goli luk seniori najbolji su bili  DSC0862 DSC09231. Damjan Rajković SK „Podgorica“, 2. Anđelko Milošević  SK“Savina“, 3. Nikola Milošević  SK „Savina“ Herceg Novi. U kategoriji goli luk seniorke zlato je otišlo u ruke Maje Filipović iz SK „Kotor“, a srebro Lidiji Buljan iz SK „Streličar“ iz Mostara.  Instiktivni luk i drvene strijele donijele su zlato Nikoli Gardaševiću iz SK „Podgorica“ u kategoriji  seniora.  I najmlađi takmičari su se sportski borili za medalje pa je tako Marko Šendeković u kategoriji stariji pioniri olimpijski luk donio zlato SK“Savina“, dok se za srebro izborio Nemanja Boljević iz SK „Podgorica“. Zlato u kategoriji olimpijski luk starije pionirke osvojila je Anja Lučić iz SK „Savina“ i pridružila se Jani Vasiljević, SK „Savina“, koja je takođe osvojila 1.mjesto u kategoriji olimpijski luk kadetkinje.

Revijalni dio programa u nedelju je bio naročito atraktivan: mete prevezene kajakom do odredišta za gađanje, streličari koji na 70m gađaju preko rijeke i uz takmičarsku parolu „sve u zlato“ zadivljuju publiku pogađajući centar mete. Prvi turnir koji je u okviru organizacije programa osmislio i trenutke posvećene druženju i boljem upoznavanju streličara mimo samog takmičenja uključivao je i večernje druženje u domu porodice Milošević, kao i vožnju čamcima i upoznavanje prirodnih ljepota Rijeke Crnojevića.

Uz podršku planetwin365, Sferaart, Falco Nero, Restorana „Riječka Gostiona“, Autokampa „Kamp u divljini- Rijeka Crnojevića“, Entext, Biro Konto, turnir je uspješno završen uz namjeru organizatora da ispuni želju svim učesnicima „RC Open 2016“ i učini da turnir u Rijeci Crnojevića postane tradicija.

 

Nemate pravo da postavite komentar