14
Fri, Jun

Aktuelno

Dana 29.novembra .2015. godine u Mostaru održano je otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je učestvovalo preko 40 takmičara iz zemalja regiona.

Dana 29.novembra .2015. godine u Mostaru održano je otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je učestvovalo preko 40 takmičara iz zemalja regiona.

Milan Borovic tokom takmicenja u MostaruStrelicarsko takmicenje Mostar 2015Učestvovalo je i nekoliko takmičara iz: Italije, Meksika, Egipta, Amerike i Finske, a među njima je i učestvovao i naš takmičar iz Tivta Milan Borović. Gađalo se u zatvorenoj sportskoj dvorani na distanci od 18 metara što su normalne propozicije u zimskom periodu.

Takmičenje se sastojalo iz kvalifikacionog i eliminacijskog dijela pri čemu je Milan Borović bio prvi u kvalifikacionoj rundi. U kvalifikacijama svaki takmičar ispaljuje po 60 strijela nakon čega se sabiraju poeni i pravi se žrijeb za učešće u eliminacijama tako što najboljih 8 takmičara gađaju jedan na jedan.

Zlato za Borovica Mostar 2015 strelicarstvoOvo je jako nezgodan dio turnira jer je vrlo mala razlika između prvih 8 takmičara i vrlo često se dešava da onaj osmi osvoji turnir, a da onaj koji je bio prvi u kvalifikacijama zavrsi na osmom mjestu. Slična stvar se zamalo nije desila našem takmičaru Boroviću u veoma napetom duelu u četvrt finalu u kojem je samo za jedan poen uspio da izbaci protivnika i plasira se u polufinale. Borović je u polufinalu i finalu gadjao vrlo staloženo tako da nije imao većih problema i sasvim zasluženo se popeo na pobjednički presto sa još jednom zlatnom medaljom za naš grad i za našu Crnu Goru.

Borović kaže da je ovo bilo jedno lijepo iskustvo i da su ga Mostarci dočekali bolje nego bilo gdje što je do sada bio, i zahvaljuje se opštini Tivat na podršci kako bi ovaj malo poznati olimpijski sport nastavio da postoji u našoj opštini i državi.

Putokaz

Nemate pravo da postavite komentar