19
Tue, Mar

Izvještaji sa akcija

Posle 4 uzbudljiva dana i noći punih adrenalina, pozitivne energije i dobrih muzičkih vibracija na obali Tare, završen je prvi kajak festival u Crnoj Gori.

Posle 4 uzbudljiva dana i noći punih adrenalina, pozitivne energije i dobrih muzičkih vibracija na obali Tare, završen je prvi kajak festival u Crnoj Gori.

12Prvi dan festivala kajakašice, kajakaši i ljubitelji prirode iz Irske, Njemačke, Rusije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore stigli su na kamp Grab gdje je zvanično startovalo njihovo četvorodnevno druženje. Nakon obilaska kampa i upoznavanja sa rijekom i terenom, uslijedila su  prva predavanja na temu sigurnosti i zaštite na divljim vodama. Ostatak dana protekao je u znaku dobre hrane i prijatne atmosfere uz vatru.

Drugi i treći dan bili su prava poslastica za sve ljubitelje adrenalina, kako za kajakaše koji su učestvovali u takmičenju, tako i za sve posmatrače. Njihove vještine u vodi pratila je muzička podrška renomiranih domaćih DJ-eva – Rayo Raičević/Positive Crew, FM Mirda i DJ Shultz.

7

Nakon revijalnog takmičenja u više disciplina, slovenački olimpijac Rok Rozman, koji je ujedno i osnivač najveće akcije za zaštitu poslednjih divljih rijeka na Balkanu (Balkan Rivers Tour), održao je inspirativan govor propraćen kratkim dokumentarnim filmom. Poslije toga, organizatori su proglasili pobjednike i podijelili nagrade. Tokom vikenda u predivnom ambijentu, u srcu netaknute prirode, svi prisutni zabavljali su se do ranih jutarnjih sati.

3

Poslednji dan kajak festivala protekao je u veslanju cijelim tokom rijeke Tare, dobroj energiji i razgovorima o Kayak fest-u 2017.

„Festivalski duh i želja za avanturom povezali su ljude različitih kultura, i još jednom potvrdili da naša zemlja ima sve potrebne kapacitete da zadovolji apetite i najzahtjevnijih kajakaša i turista“, ističu iz organizacije. „Nadamo se da će ovaj festival zaživjeti u Crnoj Gori i postati tradicija.“

Pokrovitelji ovogodišnjeg Kayak Fest-a su: Camp Grab, Anitra travel Agency, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore, Foto LAB, Metropolis i Vodovod Nikšić.



Nemate pravo da postavite komentar