23
Thu, May

Aktuelno

Klub kulture „Soba“ 23. juna organizuje drugu izložbu fotografija pod nazivom „Crna Gora uzduž i poprijeko“, na kojoj će ovog puta biti predstavljene fotografije kanjona u Crnoj Gori.

Klub kulture „Soba“ 23. juna organizuje drugu izložbu fotografija pod nazivom „Crna Gora uzduž i poprijeko“, na kojoj će ovog puta biti predstavljene fotografije kanjona u Crnoj Gori.

Izlozba fotografija Crna Gora uzduz i poprijeko KANJONIKanjon TareAutori ove izložbe su članovi alpinističkih i planinarskih udruženja iz Crne Gore. Ovo je prva izložba o kanjonima u Crnoj Gori koja se organizuje u našoj državi.

Jednu od posebnih ljepota crnogorske prirode, svakako nedovoljno istraženu, predstavljaju kanjoni. Kao što je poznato, najdublji kanjon u Evropi nalazi u Crnoj Gori, kanjon Tare, dok je kanjon Nevidio već postao nadaleko poznat i veoma posjećen.
Međutim, malo je onih koji su imali privilegiju da pročitaju rukopis vode u kamenu u kanjonima Bogutovski potok, Škurda, Grlja, Međuriječ, Rikavac, Vruća rijeka, Ibrištica, Nožica, ali i u mnogim drugim.Kanjon Mrtvice Čudesna i nepristupačna ljepota crnogorskih kanjona dio je spektakularne igre prirode kojom je Crna Gora, kao malo koja zemlja na svijetu, privilegovana. Stoga, kroz fotografije naših kanjona, Klub kulture „Soba“ će posjetiocima omogućiti da uživaju u jedinstvu prirodnog spektakla i adrenalinske zavisnosti ljudi kojima je avantura način života.

Izložba „Crna Gora užduž i poprijeko“ organizuje se u saradnji sa planinarskim klubom „Visokogorci Crne Gore“, a na otvaranju će govoriti alpinista dr. Dragan Bulatović, predsjednik Visokogoraca i Milan Radović, generalni sekretar Visokogoraca.

Pozivamo Vas da dođete i pogledate još jedan od bisera prirode koji nudi Crna Gora, a čija veličanstvenost oduzima dah.

Otvaranje izložbe zakazano je za utorak, 23. jun, sa početkom u 20
Kanjon Cijevnečasova.

Dobrodošli!

Nemate pravo da postavite komentar