25
Thu, Apr

Aktuelno

 

Ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije sjutra će biti besplatan, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

 

Ulaz u nacionalne parkove Durmitor, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije sjutra će biti besplatan, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Durmitorlovcen 1 1Iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) su saopštili da će povodom obilježavanja tog važnog ekološkog datuma boravak u nacionalnim parkovima za sve ljubitelje prirode i rekreativce biti besplatan.

„Nacionalni park Biogradska gora zatvoren je za posjetioce zbog odrona koji je izazvalo nevrijeme, a javnost će o njegovom otvaranju biti blagovremeno obaviještena“, rekli su iz kompanije.

Iz NPCG su kazali da će posjetioci imati priliku da provedu prijatno vrijeme u zaštićenim prirodnim područjima i prošetaju edukativnim i pješačkim stazama.

prokletijeskadarsko jezero„Služba za promociju, marketing i edukaciju Nacionalnog parka Lovćen organizovaće sjutra edukativnu radionicu povodom obilježavanja Dana planete zemlje sa učenicima prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Tivta i Petrovca“, navodi se u saopštenju.

Istim povodom i zaposleni u Nacionalnom parku Prokletije organizovaće edukativnu radionicu za učenike Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ iz Plava u Centru za posjetioce u Gusinju.

„Dan planete zemlje obilježava se u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine“, rekli su iz NPCG.

 

Nemate pravo da postavite komentar