25
Thu, Apr

Aktuelno

 

Pod motom “Svima nam je želja da planeta Zemlja bude čista” danas je u Herceg Novom obilježen Međunarodni Dan planete Zemlje.  

 

Pod motom “Svima nam je želja da planeta Zemlja bude čista” danas je u Herceg Novom obilježen Međunarodni Dan planete Zemlje.  

Herceg NoviHerceg Novi2Na nekoliko lokacija u gradu najmlađi su čističi plaže, školska dvorišta, a na Škveru je organizovana centralna akcija.

Oko 400 učenika sve četiri osnovne škole sa područja opštine i članovi NVO „Nova šansa u Novom, zajedno sa radnicima Čistoće uređivali su i čistili Škver.  
Učenici petih razreda OŠ “Dašo Pavičić” postavili su žute balone na kojima su ispisali eko poruke, a izložili su i likovne radove na temu more.

Herceg Novi3U Igalu, na jedinoj plaži na novskoj obali prilagođenoj djeci sa invaliditetom, ispred prve faze Instituta, NVO “Zrak sunca” i JP “Morsko dobro”, uz podršku gradske Čistoće očistili su plažu. Oko 150 mališana iz sve četiri osnovne škole, vrtića Naša radost i Dječijeg doma Mladost, vrijedno su radili, a nakon toga uslijedio je maskenbal. Predsjednica NVO “Zrak sunca” Ljiljana Krstić je zadovoljna što je odziv djece iz godine u godinu sve veći..

HN1Učenici OŠ “Ilija Kišić” i “Orjenski bataljon” danas su sređiva li njihova dvorišta i dio obale. 

Prema riječima direktorice marketinga Čistoće Zorice Kovačević, akcije povodom Dana planete zemlje, organizuju deceniju. “Naš cilj je da djeca uvide važnost čistoće grada i planete i da shvate na koji način mogu da čuvaju životnu sredinu”, kazala je Kovačević.

“Akcenat je na očuvanju mora i obale”,  poručila je Milica Mašanović samostalna saradnica  za organizaciju kupališta u JP Morsko dobro, podsjećajući da to preduzeće godinama na ovaj datum organizuje ekološke akcije pa danas paralelno sa ovom u Igalu, radimo i na čišćenju dijela obale u Kotoru u saradnji sa NVO Eko-centar Delfin. Sutra nas očekuju dvije akcije u Ulcinju, a završna će biti u nedelju u Tivtu, kazala je Mašanović.

Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju i Agencija za razvoj i zaštitu Orjena u subotu organizuju uređenje platoa Kotobiljskog izvora.

(Vijesti/Foto: Slavica Kosić)

Nemate pravo da postavite komentar