23
Thu, May

Ostali sportovi

 

Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih izabran je za predsjednika Organizacionog odbora Podgoričkog maratona, odlučeno je na Konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora 24. Podgoričkog maratona – 2017.

 

Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih izabran je za predsjednika Organizacionog odbora Podgoričkog maratona, odlučeno je na Konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora 24. Podgoričkog maratona – 2017.

foto 1 10 0Za direktora manifestacije je izabran mr Vojislav Marković, direktor preduzeća „Sportski objekti“ d.o.o.  dok će sekretar i tehnički rukovodic maratona i ove godine biti  generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj.

Potpredsjednici Organizacionog odbora su Milorad Vuletić - predsjednik ASCG, Branislav Đuranović – predsjednik Opštine Danilovgrad, Dušan Radonjić – predsjednik Gradske opštine Golubovci i dr Abedin Adžović– predsjednik gradske opštine Tuzi.

Na sjednici su konstituisani svi organi i tijela manifestacije i usvojen je Plan i program organizacije. Ukupan nagradni fond za ostvarene plasmane iznosi 16.705 eura, uz mogućnost isplate nagrade za istrčane rekorde. Pobjednicima maratona za muskarace i žene su predviđene novčane nagrade u iznosu od 2.000 eura za prvo mjesto 1.500 euraza drugo i 1.000 eura za osvojeno treće mjesto, a predviđene su i nagrade do 10 mjesta kod muškaraca i osmog mjesta kod žena.

maratonPodgorički maraton je veoma značajna međunarodna sportska manifestacija će se po kalendaru Svjetske atletske federacije i AIMS-a održati 29. oktobra u Podgorici. Do sada je prijavljeno preko 500 takmičara iz 33 države svijeta.

Podgorički maraton prerastao je u manifestaciju koja je postala brend Glavnog grada i Crne Gore i predstavlja jednu od najvećih atletskih priredbi u regionu. O tome govori i podatak da je Podgorički maraton stavljen na listu  sertifikovanih maratona EAA sa pet zvjezdica i nalazi se u najboljoj kategoriji Evropskih maratona. Posebno je istaknuto da će se i ove godine rezultati postignuti na Podgoričkom maratonu takmičarima omogućiti dostizanje norme za učešće na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018 godine. Kao i prethodnih godina, maratonci će trčati kroz gradske opštine Golubovci i Tuzi, dok će polumaraton startovati iz Danilovgrada. Održaće se trke zadovoljstvana  5 km i 10km, sa ciljem da okupi što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca koji će promovisali zdrave stilove života .

U sklopu manifestacije po planu IAAF-a i ASCG, na Trgu nezavisnosti, biće predstavljena prezentacija projekta „Dječija atletika“ za uzrast od 7 do 12 godina uz učešće osnovnih škola Podgorice, kao i određene sportske aktivnosti koje će realizovati Sekretarijat za kulturui sport Glavnog grada, gdje je prdviđeno da se održi i kulturno-zabavni program  i nagradna igra za gledaoce.

 

Nemate pravo da postavite komentar