21
Fri, Jun

Aktuelno

Portal Putokaz pokreće još jednu u nizu akcija u cilju promovisanja prirode i sportova u prirodi. Ovoga puta akcenat stavljamo na prirodu i Podgoricu.

Portal Putokaz pokreće još jednu u nizu akcija u cilju promovisanja prirode i sportova u prirodi. Ovoga puta akcenat stavljamo na prirodu i Podgoricu.

Tvrdjava Skaline RibnicaSkalinePotpuno svjesni problema zapostavljenosti  zelenih površina u Podgorici odlučili smo da pokrenemo akciju u kojoj ćemo skrenuti pažnju na uređenje istih. Nadamo se da će se sređivanjem javnih zelenih površina iste zaštititi od dalje devastacije.

Skaline i Ribnica – srce grada

Svima je poznato trenutno stanje ove lokacije i kako u samom gradskom jezgru imamo potpuno nesređenu i zapostavljenu zelenu zonu. Od samog ušća, gdje nemamo sređene osnovne stvari  - kante za odlaganje smeća, klupe, uređene staze i mnogo toga, do situacije uzvodno koja je još lošija i potpuno nepristupačna.

plan namjene povrsinaPutokaz tim je napravio određena istraživanja u ovom pravcu kao i pregledanje DUP-a (detaljno-urbanističkog plana) „Stara Varoš“ i tom prilikom utvrdio da je planom obuhvaćen pojas od Skalina do mosta Braće Zlatičanin i njime pomenute lokacije propisane kao PUJ -pejzažno uređenje javnih površina.


Imajući u vidu ove činjenice, tj. da je ispunjen zakonski preduslov za uređenje ove lokacije, uputićemo zahtjev za sređivanje Agenciji za izgradnju Podgorice.

Ovim putem pozivamo sve organizacije koje se bave očuvanjem prirode i zelenih površina, ali i drugim srodnim aktivnostima da nam se pridruže i zajedno podnesemo inicijativu za sređivanje Skalina i obale Ribnice ka Staroj Varoši.

Uskoro više detalja o akciji, a svi zainteresovani da se priključe mogu nam se obratiti na naš mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Nemate pravo da postavite komentar