23
Thu, May

Reportaže
Ove nedjelje ekipa planinara i ljubitelja prirode ''Nature Lovers Montenegro'', iskoristila je idealno vrijeme i organizovala izlet i uspon na Budoš. Evo kako je to izgledalo iz prvog lica:
Ove nedjelje ekipa planinara i ljubitelja prirode ''Nature Lovers Montenegro'', iskoristila je idealno vrijeme i organizovala izlet i uspon na Budoš. Evo kako je to izgledalo iz prvog lica:
12495055 855429684567423 8188285311506761347 nputokaz budos planinaCilj uspona na Budoš bio je da pokažemo našim polaznicima malo poznatu ljepotu ove planine pored Nikšića, i upravo zbog toga smo odlučili da ovo bude poklon tura.
Oko 11 časova grupa od 30-ak ljudi se okupila u podnožju Budoša. Lijepo drustvo su upotpunili i stranci jedan Austrijanac i jedan Francuz. Nakon 10-ak minuta zaputili smo se ka vrhu laganim korakom i u dobrom raspoloženju. 

budos planina putokazputokaz budos natureUspon je bio srednje težak, na mahove i klizav zbog lišća i snijega u tragovima.  Prolazili smo kroz gustu bukovu šumu, a atmosferu je uljepšavao miris zemlje i lišća, kao i prvo cvijeće koje je provirivalo ispod tankog sniježnog pokrivača. Nakon dva sata penjanja stigli smo na suncem okupani vrh Budoša na 1215 mnv, odakle smo neko vrijeme uživali u pogledu na jezera Krupac i Slano. Sa vrha su se mogle vidjeti i planine Pusti Lisac, Maganik, Vojnik i Moračke planine. 

Poslije predaha uputili smo se istom stazom nazad. Bilo je bezazlenih i smiješnih padova, ali i oni među nama koji su prvi put bili na planinarenju istrajali su . Ekipu su upotpunila i dva psa Greta i Greko koja su nas razigrano ispratila do kraja.  
 
Kada smo se spustili do Krivodola uslijedilo je spremanje ručka i druženje uz vatru i vino do nekih 18 časova. Uz ukusnu čorbu i slaninu sa žara razmjenivali smo utiske. Nakon toga, ekipa se polako razilazila uz dogovor da se uskoro ponovo vidimo na nekom drugom vrhu.
                                                                                                                                                                      Nature Lovers Montenegro

 

Nemate pravo da postavite komentar