07
Wed, Jun

Reportaže
Ove nedjelje ekipa planinara i ljubitelja prirode ''Nature Lovers Montenegro'', iskoristila je idealno vrijeme i organizovala izlet i uspon na Budoš. Evo kako je to izgledalo iz prvog lica:
Ove nedjelje ekipa planinara i ljubitelja prirode ''Nature Lovers Montenegro'', iskoristila je idealno vrijeme i organizovala izlet i uspon na Budoš. Evo kako je to izgledalo iz prvog lica:
12495055 855429684567423 8188285311506761347 nputokaz budos planinaCilj uspona na Budoš bio je da pokažemo našim polaznicima malo poznatu ljepotu ove planine pored Nikšića, i upravo zbog toga smo odlučili da ovo bude poklon tura.
Oko 11 časova grupa od 30-ak ljudi se okupila u podnožju Budoša. Lijepo drustvo su upotpunili i stranci jedan Austrijanac i jedan Francuz. Nakon 10-ak minuta zaputili smo se ka vrhu laganim korakom i u dobrom raspoloženju. 

budos planina putokazputokaz budos natureUspon je bio srednje težak, na mahove i klizav zbog lišća i snijega u tragovima.  Prolazili smo kroz gustu bukovu šumu, a atmosferu je uljepšavao miris zemlje i lišća, kao i prvo cvijeće koje je provirivalo ispod tankog sniježnog pokrivača. Nakon dva sata penjanja stigli smo na suncem okupani vrh Budoša na 1215 mnv, odakle smo neko vrijeme uživali u pogledu na jezera Krupac i Slano. Sa vrha su se mogle vidjeti i planine Pusti Lisac, Maganik, Vojnik i Moračke planine. 

Poslije predaha uputili smo se istom stazom nazad. Bilo je bezazlenih i smiješnih padova, ali i oni među nama koji su prvi put bili na planinarenju istrajali su . Ekipu su upotpunila i dva psa Greta i Greko koja su nas razigrano ispratila do kraja.  
 
Kada smo se spustili do Krivodola uslijedilo je spremanje ručka i druženje uz vatru i vino do nekih 18 časova. Uz ukusnu čorbu i slaninu sa žara razmjenivali smo utiske. Nakon toga, ekipa se polako razilazila uz dogovor da se uskoro ponovo vidimo na nekom drugom vrhu.
                                                                                                                                                                      Nature Lovers Montenegro