25
Sun, Feb

Gadžeti

Nema kampera koji se nije susreo sa problemima vlažnog, neravnog ili kosog terena.

Nema kampera koji se nije susreo sa problemima vlažnog, neravnog ili kosog terena.

sator2sator3Revolucionaran dizajn “lebdećih” šatora pružio je rješenje za te probleme i omogućio veću zaštitu od insekata i životinja.

Dizajneri Alex Shirley-Smith i Kirk Kirchev osmislili su “Tentsile” šatore – najlakše, najmanje i najpraktičnije šatore te vrste. Ove prenosive “kućice na drvetu” se postavljaju poput mreže za spavanje između stabala drveća, a nude udobnost prostranog šatora za tri osobe.

sator4sator 5Za razliku od standardnih šatora, postavljanje je izuzetno jednostavno. Za nekoliko minuta, svega dvije potporne šipke uvuku se u poliestersko platno koje se razvuče između tri stabla ili stuba udaljena ne više od šest metara.

U šator se može ući kroz trouglasti otvor smješten na središnjem dijelu poda šatora. Sa jedne strane šatora nalazi se i prozor integrisan u zaštitnu mrežu koji može poslužiti kao ulaz. Trouglasta baza šatora je dodatno ojačana i podijeljena je na tri trapezoidne zone za spavanje.

“Tentsile Tree Tents su zamišljeni kao kućice na drvetu koje možete nositi svuda. Naši ‘šatori na drvetu’ nude nevjerovatan način da iskusite nov nivo slobode”, navodi se iz kompanije. Kompanija je ekološki orijentisana, pa će za svaki kupljeni šator zasaditi tri drveta.

(Kućastil)

Nemate pravo da postavite komentar