18
Thu, Apr

U svijetu

 

Odjednom se mogu voziti 4 osobe, a da biste sjeli gore, morate zadovoljiti neka pravila.

 

Odjednom se mogu voziti 4 osobe, a da biste sjeli gore, morate zadovoljiti neka pravila.

Giant Swing Canyon ritebook.blogspot.com 001Ljubitelji prirode, visokih planina i dubokih kanjona, ali i adrenalina sigurno će zanimati atrakcija u Coloradu iznad velikog kanjona. Ipak ne onog poznatog kao Grand Canyon, ali i samog prilično spektakularnog.

LJULJASKA2Glenwood Canyon proteže se kroz 20 kilometara oko rijeke Colorado u zapadnom dijelu istoimene savezne države. Stijene koje ga okružuju visoke su i do 400 metara, a iznad jedne takve postavljena je i ljuljaška na kojoj se možete provozati i, ako ne umrete od straha, uživati u spektakularnom pogledu na dolinu i obližnji Glenwood Springs.

Ljuljačka Giant Canyon nalazi se na 396 metara visine i time je viša od onih za koje smo mi čuli i o kojima smo pisali: ljuljaški smrti u Kini i ljuljački Over the Edge u Amsterdamu.

Odjednom se mogu voziti 4 osobe, a da biste sjeli gore, morate zadovoljiti neka pravila. Morate biti visoki najmanje 1,2 metra, a maksimalna težina osoba na ljuljaški ne smije prijeći 360 kilograma. Naravno, prije vožnje potpisujete i dokument koji organizatora rješava svake odgovornosti u slučaju nesreće.

Na ovom čudu možete postići i do 80 kilometara na sat. Što kažete, biste li isprobali?

Nemate pravo da postavite komentar