23
Fri, Oct

U svijetu

 

Feniks haus je mala kuća koja više podsjeća na svetionik nego na pravi dom, a domaćini osim smještaja nude i detoksikaciju duha i tijela…

 

Feniks haus je mala kuća koja više podsjeća na svetionik nego na pravi dom, a domaćini osim smještaja nude i detoksikaciju duha i tijela…

Phoenix HouseKućica s pogledom na “more” stvrdnute lave zasigurno je visoko na ljestvici neobičnih. Nalazi se na južnoj strani ostrva, kraj jednog od najaktivnijih vulkana na Havajima.

Kilauea ima burnu prošlost eruptiranja koja je počela 1823. godine, a često izlivanje lave izazvalo je rast brojnih endemskih vrsta. Prema vjerovanju ostrvljana, Kilauea je dom boginji vatre, munje, vjetra i vulkana.

Phoenix House2Feniks haus minimalistička je kuća koja više podsjeća na svetionik nego na pravi dom. Domaćica Džejd kaže kako je njen smještaj od 40 metara kvadratnih idealno mjesto za razmišljanje o životu, meditaciji i promjeni života.

Kako bi postakli svoje goste na životni zaokret, Džejd koja radi kao učiteljica joge i njen partner Dani prema željama gostiju organizuju liječenje zvukom gonga, detoksikaciju, privatne sate kundalini joge, duhovno čišćenje, ali i iznajmljivanje automobila i prevoz sa aerodroma. Noćenje u kući naplaćuju oko 735 eura po danu.

Nalazi se šest kilometara od vodopada lave koji se obrušava u okean i čini prizor za pamćenje. Prije posjete dobro je provjeriti u kojoj je fazi vulkan.

Kućica na lavi koristi solarnu energiju kako biste mogli da napunite baterije mobilnih telefona i fotoaparata, a za tuširanje je osigurana kišnica. Kao jednu od prednosti ističu brzinu interneta, pa nema poteškoća sa stavljanjem fotografija na društvene mreže.