19
Fri, Apr

U svijetu

Koncept podvodnih apartmana je već neko vrijeme popularan u svijetu.

Koncept podvodnih apartmana je već neko vrijeme popularan u svijetu.

Naravno, za ovo jedinstveno iskustvo ćete morati da izdvojite pozamašnu svotu novca. Ovih pet podvodnih hotela su trenutno najveći hit među turistima sa „dubljim“ džepom.

1. Atlantis the Palm u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati

Podvodni apartmani ovog luksuznog hotela će vas ostaviti bez teksta. Ogromni prozori od poda do plafona pružaju nevjerovatan pogled na floru i faunu Persijskog zaliva. Najbolje od svega, u njemu ćete moći da uživate direktno iz svog kreveta.

1

2. Resorts World Sentosa u Singapuru

Noćenje u apartmanima ovog hotela košta 1.200 dolara. Zanimljivo je da su napravljeni na dva nivoa, tako da su dnevna soba, trpezarija i kuhinja iznad nivoa mora, dok su spavaće sobe ispod.

2

 

3. Lovers Deep Submarine na Karibima

Od 2014. godine agencija za izdavanje vila Oliver’s Travels nudi zaljubljenim parovima mogućnost iznajmljivanja soba u ovoj luksuznoj podmornici. Za nevjerovatnih 215.000 dolara po noćenje, moći ćete da sa svojim partnerom uživate u podvodnim ljepotama Karipskog mora, ali i vrhunskim obrocima koji uključuju kavijar i ostrige, kao i ostale namirnice koje se smatraju afrodizijacima.

3

 

4. Manta Resort na Zanzibaru

Plutajući apartmani Manta Resorta pružaju nevjerovatan pogled na Indijski okean i obalu Afrike. Djelimično su pod vodom, a djelimično iznad površine mora. Za ovo nezaboravno iskustvo ćete morati da izdvojite najmanje 1.500 dolara po noćenju.

4

 

5. Hilton’s Conrad Rangali Island Resort na Maldivima

Ovo mjesto postoji već pet godina i vodi se kao prvi restoran pod vodom na svijetu. U međuvremenu je svojim mušterijama obezbijedio mogućnost i da noće na istoj lokaciji određenih dana u godini.

5

citymagazine.rs

 

Nemate pravo da postavite komentar