26
Fri, Apr

Najave akcija
 Planinarski klub Komovi organizuje u nedjelju 05.02.2023.godine planinarsku turu na Vrsutu iznad Sutomora. Pročitajte najavu u nastavku:
 Planinarski klub Komovi organizuje u nedjelju 05.02.2023.godine planinarsku turu na Vrsutu iznad Sutomora. Pročitajte najavu u nastavku:
001 vrsuta
 
TURA: Vrsuta (1183 mnm) – vrh iznad Sutomora.
VRIJEME POLASKA: nedelja 05.02.2023. u 07:00 h
MJESTO POLASKA: iza stadiona Budućnosti
PREVOZ: organizovan i ograničen na 30 mjesta ( uplatom kotizacije se smatra da je mjesto na turi rezervisano i prevoz obezbijeđen – detalji su navedeni u tekstu, prije uplate neophodno je da provjerite sa vodičem da li ima slobodnog mjesta).
 
TEŽINA TURE: tura je srednje teška.
POTREBNA OPREMA: Planinarske duboke cipele, kabanica za kišu, hrana i voda za jedan dan (vode na stazi nema) rezervna odjeća za preobuku nakon ture (odjeća, obuća i čarape).
 
 
KRATAK OPIS TURE: Početak staze je iz Sutomora (mjesto Miljevci, oko 150 mnm). Krećemo se markiranom stazom koja je bezbjedna. Sa Vrsute se pruža predivan pogled na Barsku rivijeru, Skadarsko jezero sa Podgoricom, Rumiju, Prokletije, Lovćen, Prekornicu, Brotnjik, Kamenik...
Pješači se oko 7 sati (3,5 do 4 h u polasku i oko 2,5 sati u povratku), a ukupna dužina staze je oko 14 km. Turu preporučujemo svima koji vole da šetaju i uživaju u pogledima.
 
 
Cijena rezervacije mjesta na turi je 10 €. Prijave isključivno uplatom avansa nakon konsultacije sa vodičem na br računa: 555-0009002179072-09 sa vašim imenom i prezimenom. U slučaju odustajanja novac se ne vraća, a finalna cijena ture zavisi od broja prijavljenih.
VODIČ: Radomir Božović
PRIJAVLJIVANJE I INFO: 067 256 719. Prijave se zaključuju u petak u 18 h.
Napomena: Svi polaznici idu na sopstvenu odgovornost.
Svi polaznici su obavezni poštovati upustva vodiča. Vodič zadržava pravo otkazivanja ture uslijed nepovoljnih vrmenskih prilika ili nedovoljnog broja prijavljanih u kojem slučaju se uplaćeni novac refundira.
 
Izvor: PK KOMOVI

Nemate pravo da postavite komentar