19
Fri, Apr

Izvještaji sa akcija

Održano speleološko veče...

Održano speleološko veče...

speleolosko vecespeleolosko vece1Večeras je uspješno realizovano Speleološko veče, u organizaciji Planinarskog kluba "Subra" i NVO "Orka", a u okviru zajedničkog kalendara dešavanja "Zimski gušti na Orjenu", čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu Orjena. Pred 30-ak okupljenih (što je i više od smještajnih mogućnosti ovog prostora), veče je otvorio Željko Starčević, v.d. rukovodioca Agencije, nakon kojeg je inspirativno predavanje uz projekciju, održao speleolog, član "Subre" Danilo Brajović.

speleolosko vece2speleolosko vece3Predavanje je bilo prilagođeno onima koji tek ulaze u svijet speleologije, sa nizom korisnih i iznad svega atraktivnih podataka iz ove sportsko-naučne discipline. Uz Novljane, događaju su prisustvovali gosti iz Tivta i Dubrovnika - članovi planinarskih klubova "Subra", "Niskogorci" i "Pestingrad", te Hrvatskog planinarskog društva "Sniježnica", kao i predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore, Dragan Bulatović (Podgorica), koji je prethodno održao radni sastanak sa domaćim planinarima.

U subotu slijedi prezentacija speleologije i njenih tehnika rada na terenu, na poligonu na brdu Šilobod u okolini sela Kameno. Okupljanje zainteresovanih koji žele da se okušaju u ovoj disciplini, zakazano je za subotu u 9 h na odmorištu "Kotobiljski izvor", koje se nalazi na 10-ak minuta vožnje od Meljina, idući putem za Trebinje.

 

Nemate pravo da postavite komentar