25
Thu, Apr

Gadžeti

Prenosna BioLite logorska vatra i roštilj garantuje umirujuće pucketanje drva, kao i termičku obradu mesa, povrća i ribe na otvorenom – bez dosadnog dima.

Prenosna BioLite logorska vatra i roštilj garantuje umirujuće pucketanje drva, kao i termičku obradu mesa, povrća i ribe na otvorenom – bez dosadnog dima.

61418224 rostiljBioLite je na Kickstarteru pokrenuo projekt za financiranje naizgled revolucionarnog roštilja – onog bez dima. Da je riječ o zaista zanimljivom i traženom proizvodu, govore i podaci na ovoj internetskoj stranici. 

Iako su inovatori tražili sto hiljada dolara za pokretanje proizvodnje, nakon 22 dana već su prikupili 18 puta više novca nego što im je trebalo. 

eng fp 20JT

BioLite koristi pravo drvo za stvaranje logorske vatre ili za termičku obradu mesa, a sadrži 51 vazdušni mlaz koji vatru oplemenjuju kiseonikom na ključnim mjestima. To dramatično poboljšava sagorijevanje te osigurava uravnoteženiju temperaturu. 

Ovaj uređaj garantujei hrskavost, miris i robustan ukus hrane pečene na vatri bez dosadnog dima koji se obično zavlači u kosu, odjeću, te izaziva glavobolje. Uz to garantuje manju potrošnju drva jer se gorivo efikasnije troši.  

Dim koji izlazi iz vatre zapravo je posljedica neizgorenog goriva, što je česta pojava kod klasičnih i improviziranih roštilja kojima se inače koristimo. 

Povrh svega, BioLite je napravio prenosni proizvod čiju vatru možete kontrolirati putem aplikacije na pametnom telefonu. 

Kako to zapravo izgleda u stvarnosti, pogledajte u videu.

 

Nemate pravo da postavite komentar