19
Fri, Apr

Aktuelno

JP “Morsko dobro” Budva nastavlja sa sanacijom i uređenjem infrastrukture na području rezervata prirode Tivatska Solila, saošpteno je iz te firme.

JP “Morsko dobro” Budva nastavlja sa sanacijom i uređenjem infrastrukture na području rezervata prirode Tivatska Solila, saošpteno je iz te firme.

solilasolila2U novoj fazi radova uređen je prostor ispred informativnog punkta, postavljanjem pergole sa klupicama koja će služiti za prijem kako organizovanih grupa, tako i individualanih posjetilaca.

Izvršeno je i hortikulturno uređenje kontakt zone oko info-punkta nabavkom sadnica autohtonih biljnih vrsta. Za te stvrhe je i Turistička porganizacija Tivat donirala dvije sadnice lokalnih biljnih vrsta. 

Obavljeno je i predsezonsko košenje i uklanjanje korovske vegetacije na potezu dva paralelna nasipa u Solilima u ukupnoj dužini od dva kilometra.

“Ovim radovima je saniran i nasip u dužini od 15 metara, izvršeno nasipanje staze na nasipu tamponom i farbanje metalnih konstrukcija sa natpisima lokaliteta na kapijama rezervata. Zbog bezbjednosti posjetilaca, izvršena je sanacija drvenih mostova zamjenom postojećih dasaka i farbanje propisanom zaštitom, učvršćavanje stubova drvene ograde, kao i kula za osmatranje ptica", saopšteno je iz Morskog dobra uz napomenu da slijedi sanacija postojećih informativnih tabl u rezervatu i i izrada jedne nove.

Izvođač radova u Solilima je komapnija “V projekt" iz Nikšića, a ukupna vrijednost investicije sa nadzorom u ovoj fazi iznosi 18.663 eura.

Vijesti

 

Nemate pravo da postavite komentar