19
Fri, Apr

Zoo

 

Psi vole izlaske u šetnju, ali to ne znači da moraju uvijek da naprave isti krug po kraju, do parka i nazad.

 

Psi vole izlaske u šetnju, ali to ne znači da moraju uvijek da naprave isti krug po kraju, do parka i nazad.

snaucerAko imate malo dobre volje, možete svog psa da uveselite neočekivanim promjenama.

Iako vjerovatno šetnje sa psom doživljavate samo kao rješavanje problema njihovog vršenja nužde i koristan način da ih oslobodite viška energije, ova aktivnost za vašeg ljubimca je poput istovremenog gledanja dnevnih vijesti, pregledanja Facebooka i ludog večernjeg provoda. 

Pse šetnje fizički i mentalno stimulišu, pa imaju dobar uticaj na povezivanje s vlasnikom. Postoji nekoliko stvari koje možete da dodate svojim šetnjama sa psom, koje će dodatno pojačati njegovo lijepo iskustvo. 

njemacki ovcar 2Dozvolite svom psu da uživa u svim mirisima 

Nemojte da žurite sa šetnjom. Pružite svom ljubimcu priliku da onjuši svaku sitnicu, jer on tako prima i ostavlja poruke drugim psima. 

Mi možda ne razumijemo šta je psima tako zanimljivo u mirisima na koje nailaze tokom šetnji, ali je nesumnjivo da ih oni raduju, stimulišu i opuštaju. Pokušajte zato da svom psu pružite onoliko vremena za njušenje koliko možete. 

pasBudite prisutni 

Vašem psu nije potpuno svejedno da li ste nezainteresovani za ono što radi ili ga pratite pogledom. Psi uživaju u pažnji svog vlasnika. 

Ako ignorišete ono što vaš pas radi, vremenom će i ljubimac početi da ignoriše vas. To može da dovede do toga da psu prestane da bude važno da ispunjava vaša očekivanja. Krajnji rezultat može da bude pas koji se loše ponaša i loše reaguje na svog vlasnika. 

101 dalmatinac 6Učinite nešto novo 

Promjenite rutu, pozovite prijatelja sa sobom kad šetate psa, povedite ljubimca u neki novi park ili negdje gdje se okupljaju drugi psi. Šta god učinili, neka bude nešto novo. 

Pojačajte psu društveni život 

Povedite psa na mjesto gdje će se nalaziti drugi psi i/ili ljudi. Neka vaš ljubimac ima šta da vidi i onjuši. 

U parku ga pustite da se neko vrijeme zabavlja s drugim psima, ako ste ga već naučili kako da se ophodi prema drugim životinjama i sluša vaša naređenja. 

Počnite da vježbate sa svojim psom 

Šetnje su već same po sebi vježba, ali ako ste spremni za malo intenzivniju fizičku rekreaciju, teško da možete da zamislite boljeg partnera za to od psa. Psi vole fizičku aktivnost, koja je dobra za njihovo zdravlje i koja će dovesti do toga da na kraju budu prijatno iscrpljeni. 

Izaberite fizičku aktivnost koja je najpogodnija za vašeg ljubimca i za vas. Nemojte da pretjerujete, već pokušajte da uživate, prenosi Tportal.

 

Nemate pravo da postavite komentar