24
Wed, Apr

Zanimljivosti

Smješten u najjužnijem dijelu Portugalije, ovaj dio teritorije je posljednji koji su osvojili Mavari po nalogu portugalskog kralja 1292. godine.

Smješten u najjužnijem dijelu Portugalije, ovaj dio teritorije je posljednji koji su osvojili Mavari po nalogu portugalskog kralja 1292. godine.

AlgarveAlgarve2Tragovi prisustva Mavara i danas se mogu primijetiti kroz divna djela arhitekture – terase, dimnjake i bijele kuće.

Ipak, razdaljina koju je nekad bilo sa teškoćom preći, preduprijeđena je uvođenjem modernog Lisabon – Alufejra – Kastro Marim puta i  Faro internacionalnog aerodroma. Zašto onda ne posjetiti ovaj šarmantni predio, idealan za golf i druge sportove?

U sjevernom dijelu Algarve, vrhovi brda Espinjakao de Čao, Monšik i Kaldejro, štite obalu od naleta jakih vjetrova. Ovaj jarko obojeni predio, visokog rastinja, plantažamaAlgarve3 narandži i badema, ujedno je prekriven travnatim površinama i izuzetno plodan. Južna obala se sastoji od dugog niza pješčanih plaža, koje su razdvojene ekstremno visokim i oštrim brdima, i fantastičnim grotlima.

Postoji izobilje dostupnih aktivnosti, kao što je jedrenje (marine Viljamure i Lagosa treba posebno izdvojiti među brojnim lukama), igranje na teniskim  i golf Algarve4terenima, odmaranje u luksuznim hotelima, opuštanje na  turističkim destinacijama, kao i uživanje uAlgarve5 bogatom noćnom životu.                                       

Osim internacionalne kuhinje visokog kvaliteta, region odlikuje i bogata domaća kuhinja: supa sa morskim plodovima, puževi u origanu, svinjetina sa kataplana školjkama, pečeni suvi oktopod na ražnju i pržene lignje.

Ovdje takođe možete posjetiti brojne festivale hrane, koji se održavaju tokom godine. Navešćemo nekoliko: Festival kobasica – Monšik, u martu, Portugalska nedelja hrane – Lagosu junu, Festival piva – Silvs  i Festival tunjevine - V.R. de St. António u julu, Festival sardina – Portimão / Quarteira, u julu i avgustu i Festival morske hrane – Olhão u avgustu.

(virtualnigrad.com)

 

Nemate pravo da postavite komentar