14
Fri, Jun

U svijetu

 

 

Spiralni labirint na 45 metara visine pružat će fantastični pogled na vjekovno drveće i nizinski kraj koji okružuje najveći adrenalinski park u Danskoj.

 

 

Spiralni labirint na 45 metara visine pružat će fantastični pogled na vjekovno drveće i nizinski kraj koji okružuje najveći adrenalinski park u Danskoj.

61416936 effekt danskaPribližiti prirodu ljudima cilj je jedinstvenog projekta u koji se upustila danska tvrtka Effekt. Na sat vremena vožnje od Kopenhagena, u Haslevu, 900 metara dugačka spiralna konstrukcija osmišljena poput šetnice ljubiteljima prirode omogućiće penjanje do vrha vjekovnih stabala i pružiti nezaboravan pogled na okolinu.

Oblikovana po uzoru na pješčani sat, konstrukcija se gradi u šumi Glisselfeld Klosters Skovea, gdje se nalazi adrenalinski park, a pružit će pogled s visine od 45 metara. Kraj je karakterističan po brežuljkastom pejzažu, što je iznimka u ravničarskoj zemlji kojom dominiraju jezera, potoci i močvarne livade.

Za drveni labirint koji se diže uvis iskoristit će se oko 7750 dasaka, a dizajnom će se stopiti s prirodom. završetak radova očekuje se 2018.   

Konstrukcija će biti podijeljena na gornji i donji dio. U podnožju će posjetioci moći proučiti nižu vegetaciju, a penjući se prema vrhu razgledat će sve starije primjerke drveća kojima dominiraju bukve. Male tribine poslužit će za odmor, a lavirint će razigrati i kavezi, najrazličitije petlje, kao i mostići.  

Adrenalinski park u prirodi najveći je u Danskoj, a pruža zabavu za djecu i odrasle koji savladavaju prepreke između drveća, poput visećih mostova, malih zip linea, prepreka s užadi i trapeza. Straha od padova nema jer su svi posjetioci osigurani sigurnosnom opremom.

Nemate pravo da postavite komentar