18
Thu, Apr

U svijetu

U Brazilu, na južnoj obali Atlantskog okeana nalazi se Rio, jedan od najljepših i najvećih gradova svijeta.

U Brazilu, na južnoj obali Atlantskog okeana nalazi se Rio, jedan od najljepših i najvećih gradova svijeta.

RioRio2On je ujedno i  jedan od najdinamičnijih gradova čiji užurbani duh morate osjetiti.  U tome će vam pomoći uvijek prijateljski raspoloženi i tradicionalno liberalni stanovnici grada, popularne karioke.

   Prijestonica zabave, plesa, igre…

Jedna stvar je sigurna u ovom gradu – zabavićete se. U Rio de Ženeiru sve je posvećeno sambi, tradicionalnom plesu. U Rio3ritmu sambe se pleše, zabavlja i živi. Karneval Rio5koji se svake godine organizuje u gradu ponajviše ga je proslavio u svijetu. Oko dvije nedjelje čitav grad je preplavljen ljudima ukrašenim perjem, perlama i maskama koji su oskudno odjeveni i neprestano igraju sambu. Na svakom koraku ćete naići na grupe plesača koje paradiraju bučno se veseleći uz ritmove egzotične muzike. Karneval u Riju najčuveniji je svjetski karneval i Rio6dogođaj koji, ako imate sreće da doživite, nikada nećete zaboraviti.

Rio4Jedan od razloga zašto je u Riu uvijek tako dobar provod jesu i nevjerovatne gradske plaže. Nebrojane manje i veće plaže pružaju savršene uslove za  apsolutno uživanje. Najpoznatija, i po mnogima najljepša plaža koja postoji, Kopakabana pruža se lučno uz Atlantik ovdje u Rio de Ženeiru. Poslije svega toga i ne čudi što za Rio kažu da to „grješno lijep grad“.Rio8

   Prelijep prirodni ambijent i znamenitosti Ria

Rio7Prelijepe zelene i šumovite planine sa jedne, stjenovita klisura između i duboko plavo more sa razbacanim bajkovitim ostrvcima sa druge strane ono su što je priroda poklonila ovom gradu.

Jedan od najposjećenijih lokaliteta u gradu jeste brdo Korkovadi koje se nadvija nad gradom. Na njegovom vrhu nalazi se čuvena statua Hrista Iskupitelja koja zajedno sa postoljem dostiže visinu od preko 35 m. Do nje se stiže gondolom ili krivudavim stepenicama i sa ovog mjesta se pruža apsolutno očaravajući pogled

A na ulazu u zaliv Gvanabera nad Riom budno motri Glava Šećera. Sa skoro 400 m visokog vrha ovog granitnog brda može se vidjeti cijeli grad, prelijepe plaže i Atlantski okean. Brazilci tvrde da su najljepši zalasci sunca na čitavoj našoj planeti upravo na ovom mjestu!

Manastir Svetog Benedikta iz 1663. godine, Pako Imperijal i Akvadukt Lapa iz 18. vijeka, uz tradicionalnu i prepoznatljivu umjetnost i arhitekturu grada sadržaji su koji će upotpuniti vaše vrijeme u Riu.. 

Zanimljiva geografija

Nemate pravo da postavite komentar