26
Fri, Apr

U svijetu

 

Na 400 metara od tla čekaju vas udobni kreveti i gurmanska večera, ali caka je u tome da do smještaja na planini nema prevoza...

 

Na 400 metara od tla čekaju vas udobni kreveti i gurmanska večera, ali caka je u tome da do smještaja na planini nema prevoza...

12Za avanturiste koje zanima kako je to spavati u ptičjem gnijezdu ili divovskoj boci,domaćica Natalia putem Airbnba iznajmljuje prozirne kapsule na visini od 400 metara od tla. Napravljene su od kvalitetnih i otpornih materijala pa nema straha od pucanja ili nezgoda koje donose loši vremenski uslovi. Nalaze se u blizini Cusca, nekadašnjeg glavnog grada Inka koju nazivaju i pupkom svijeta, a među svjetskim putnicima poznat je i kao polazišna tačka prema Machu Picchuu.

Da biste se odmorili u kapsulama Skylodge, osim novca za putovanje potrebno je i ponešto avanturističkog duha, a pomaže i ako se ne užasavate visine. Kako biste se nagradili pogledom na mističnu Urubamba dolinu, poznatu i pod imenom Sveta dolina Inka, uživali u gurmanskoj večeri uz vino te doručak prema izboru domaćina, potrebno je popeti se do svojeg smještaja, što početnicima nije lako. No domaćini kažu da je samo jedna noć s pogledom na hiljade zvijezda iskustvo koje se ne zaboravlja te da vrijedi svih napora. 

Prema komentarima posjetiocadomaćini su izrazito strpljivi, komunikativni i zabavni, a iskustvo spavanja u "planinskom akvariju" smatraju superuzbudljivim iskustvom. 

534

 

Nemate pravo da postavite komentar