19
Fri, Apr

U svijetu

Sjeverno od Fidžija nalazi se netaknuta modra oaza s tek jednim hotelom i odličnim specijalitetima.

Sjeverno od Fidžija nalazi se netaknuta modra oaza s tek jednim hotelom i odličnim specijalitetima.

Funafuti Tuvalu LEASTVISIT0817Tuvalu je idealna destinacija za one koji izbjegavaju dobro utabane puteve masovnog turizma. Državicu koja se prostire na devet ostrva ukupne veličine 26 kilometara kvadratnih (nešto manje od Kornata) godišnje posjeti oko 2000 registrovanih posjetilaca.

Nalazi se sjeverno od Fidžija, na pola puta između Havaja i Australije, što komplikuje putovanje.

Tuvalu South Pacific LEASTVISIT0817 1000x555Nakon dugačkog leta iznad nepreglednog okeana ukazuju se ostrva načičkana palmama, a najveći među njima je Fongafale veličine 2,8 kvadratnih kilometara. Turisti dolaze Fidži erlajnsom, a smještaj traže u jedinom hotelu na ostrvu, motelu ili privatnom porodičnom smještaju.

Hrana je jeftina, a restorani poslužuju ostrvske i kineske specijalitete.

Ponuda zavisi od namirnica koje pristižu brodom. Između ostrva nema letova, ali organizuju se izleti brodom koji prema željama gostiju uključuju i ronjenje. Odlučite li se da otputujete u Tuvalu, zabavu možete potražiti u jednom od tri noćna kluba koja su otvorena tri dana nedjeljno.

Poželite li da posjetite skriveni raj u Tihom okeanu moraćete da požurite jer se nalazi na popisu najugroženijih ostrva koji bi zbog klimatskih promjena i dizanja nivoa vode mogao uskoro da iščezne.

 

Nemate pravo da postavite komentar