19
Fri, Apr

U svijetu

Sa svojim pejzažima, prvoklasnom umjetnošću i preukusnom narodnom kuhinjom, doživljaj Toskane je savršena simbioza sa zemljom.

Sa svojim pejzažima, prvoklasnom umjetnošću i preukusnom narodnom kuhinjom, doživljaj Toskane je savršena simbioza sa zemljom.

Toskana12ToskanaPostoji mnogo toga što se može vidjeti u Toskani, a jedini problem je odakle početi.

Autentični doživljaj ove italijanske regije imaćete tim više ako smještaj pronađete u nekom manjem mjestu, koja se po pravilu nalaze na vrhovima toskanskih brežuljaka, a koje će biti baza iz koje ćete obilaziti regiju.

I što se više upoznajete sa regijom, to će vam se Toskana činiti izvanrednijom.

Mnogi posjetioci dolaze u Toskanu iz različitih razloga. Neki dolaze u potrazi za prelijepom umjetnošću, drugi da bi istraživali nevjerovatnu prirodu i ruralne djelove ove regije.

Toskana14Toskana13Gurmani i poznavaoci vina najviše dolaze u Toskanu kako bi uživali u ukusnoj kuhinji i vinu.

Šetači mogu uživati u šetnjama po planinskim putevima, biciklisti u vožnji po brdima, a „klasični“ putnici koji žele da se odmore preko ljeta u plaži i ostrvima.

Takođe postoji i mnogo studenata koji dolaze ovdje kako bi naučili italijanski jezik i kulturu.

Toskana je poznata po vanvremenskoj i ikonskoj kupoli na katedrali u Firenci, brdima koji se utapaju u nježnu jutarnju izmaglicu i nestvarnim čempresnim alejama. Zato je i ova regija centralne Italije odličan materijal za razglednice.

Polja zlatne pšenice, srebrni maslinjaci i zeleni vinogradi koji se protežu niz brda, formiraju graciozni uvod pred ulazak u sela.

 

 

Nemate pravo da postavite komentar