23
Thu, May

Ostali sportovi

 

Za 24. Podgorčki maratona koji se održava 29. oktobra, do sad su prijavljeni su učesnici iz 37 država sa preko 500 takmičara, istaknuto je danas na pres konferenciji koju su Čelnici Direkcije ove manifestacije.

 

Za 24. Podgorčki maratona koji se održava 29. oktobra, do sad su prijavljeni su učesnici iz 37 država sa preko 500 takmičara, istaknuto je danas na pres konferenciji koju su Čelnici Direkcije ove manifestacije.

019 1Ukupan nagradni fond za sve kategorije manifestacije, iznosi 16.705 eura, bez obaranja rekorda, koji je podijeljen za sve disicpline i kategorije maratona. Za trku u maratonu predviđeno je ukupno 13 kategorija (muškarci, žene, pripadnici vojske i policije), kao i posebna kategorija Diplomatska trka u polumaratonu za diplomatske i konzularne predstavnike akreditovane u Crnoj Gori.

„Postignuti na Podgoričkom maratonu ove godine takmičarima omogućiti dostizanje norme za učešće na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine i da će osim tradicionalnog Podgoričkog maratona i ove godine će po treći put biti organizovane Trke zadovoljstva na 5 i 10 km kojima je cilj da okupe što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca, u cilju promovisanja zdravih stilova života“ istakao je  Direktor Direkcije Vojislav Marković, dodajući da očekuju učešće svih prošlogodišnjih pobjednika manifestacije. .

presOn je izrazio uvjerenje da će predstavnici Direkcije uložiti dodatne napore da ova manifestacija bude organizovana na najvišem nivou, čime će još jednom uspješno promovisati Podgoricu i Crnu Goru kao uspješnog domaćina i organizatora ove vrlo značajnog međunarodnog sportskog događaja koji se nalazi u kalendaru balkanske, evropske, svjetske atletske federacije i AIMS-a.

 „Želimo da ove godine budu što masovnije Trke zadovoljstva na 5 i 10 km, gdje posebno želimo da apelujemo da se prijavi što više učesnika iz Podgorice i čitave Crne Gore, što će u konačnom zbiru podići maosvnost kompletne manifestacije na još veći nivo« naveo je Marković.

foto 1 10 0On je dodao da sportsku javnost Podgorice i Crne Gore više ne treba podsjećati za značaj Podgoričkog internacionalnog maratona.

»Podgorički maraton je postao dio sporstkog identiteta grada, jer u njemu pored profesionalnih atletičara učestvuju i brojni amateri svih uzrasta, što mu daje posebnu draž. S pravom mogu da kažem da je to danas brend Glavnog grada – prestižna sportska, turistička i zabavna manifestacija“ zaključio je Marković.

Organizacija kompletne manifestacije održava sa startom i ciljom na Trgu Nezavisnosti - gdje startuju maratonci, a iza nijh, po šemi staze, učesnici u trci zadovoljstva na 5 i 10 km. Start polumaratona je u Danilovgradu. U okviru manifestacije održaće se  i prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu za muškarce i žene. Manifestacija se realizuje u tehničkoj organizaciji Atletskog saveza Crne Gore i Atletskog trkačkog kluba „Podgorički maraton“.

Na Trgu Nezavisnosti na platou kod fontane biće izvršena promocija projekta IAAF-a i ASCG Dječija atletika i Dan sporta koju će realizovati Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Poslednji rok za prijavljivanje je 25. oktobar 2017. godine do 24:00 časa, kada će se obaviti zaključivanje startne liste i kada se očekuje dolazak prvih maratonaca u Crnu Goru. I ove godine biće pripremljen bogat kulturno-zabavni program u organizaciji javne ustanove „Dječiji savez Podgorica“ kao i nagradna igra za gledaoce.

 

Nemate pravo da postavite komentar