20
Sat, Apr

Ostali sportovi

Antonije Kijanovic iz Srbije osvojio je prvo mjesto u muškoj konkurenciji  u trail trci 3. Orjenski đir koja je održana proteklog vikenda.

Antonije Kijanovic iz Srbije osvojio je prvo mjesto u muškoj konkurenciji  u trail trci 3. Orjenski đir koja je održana proteklog vikenda.

41Drugi je bio Vladimir Kot iz Rusije dok je treći bio Aleksandar Božović takođe iz Srbije. Kod žena prva je bila Nevena Rajković iz Srbije. Druga je bila Slađana Mačak Srbija dok je treća bila Marina Maslek iz Hrvatske.

Iako su pripreme za trku trajale tri mjeseca, a na stazi se intezivno radilo mnogo duže od toga, nevrijeme sa vjetrom i snijegom, prijetilo je da odloži takmičenje.

56“Morali smo pretrasirati stazu, jer se  snijeg spustio do 1200 metara nadmorske visine, pa je bilo jasno da učesnici neće moći trčati dijelom staze koja vodi do vrhova Velikog Kabla i Subre. Na iznenađenje svih i  pored nevremena koje nije posustajalo,  počeo je da se okuplja veliki broj trkača. Odložili smo start za 10 sati i odlučili se za rutu koja do Orjen sedla ide markiranom stazom,  a da se trkači vraćaju makadamskim putem do Vrbanja . Na Orjenskoj lokvi duvao je vjetar brzinom koja je dostizala 200 km/h , ali je pred početak trke počeo da slabi”, saopštili su iz NVO Orjen Outdoor.

73Tačno u 10 sati vjetar i snijeg i kiša su stali i 4 trkača je startovalo. U nevjerovatnoj, i za sve jedinstvenoj trci, ostaće sigurno zapamćeno navijanje, na Orjen sedlu gdje je bilo okretište, koje je trkačima davalo novu snagu za povratak do cilja.

Iz NVO Orjen Outdoor žale što zbog pretrasiranja staze trkači neće biti bodovani ITRA bodovima koja ima rigorozna pravila. Poručuju da  počinju sa pripremama pripremu za narednu trku koja će biti održana 13.10.2018. godine i da će kao članovi ITRA federacije dići standard trke na još veći nivo.

Generalni sponzor takmičenja bila je Turistička organizacija Herceg Novi, a sponzor LAZURE marina & hotel.

Vijesti

Nemate pravo da postavite komentar