23
Tue, Apr

Ostali sportovi

Proteklog vikenda je u akvatorijumu tivatskog zaliva održano Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju, u organizaciji JK Delfin i Jedriličarskog saveza Crne Gore.

Proteklog vikenda je u akvatorijumu tivatskog zaliva održano Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju, u organizaciji JK Delfin i Jedriličarskog saveza Crne Gore.

novi uspjesi crnogorskih jedrilicara slika 63488Takmičenje je održano za klase Optimist, Laser 4.7 i olimpijske klase Laser Radial i Laser Standard, uz učešće crnogorskih klubova JK Lahor iz Kotora, JK Jugola Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfin iz Tivta.

Kako je prvenstvo ovoga puta bilo i međunarodnog karaktera okupilo je više od 50 jedriličara iz hrvatskih klubova, koji su u svjetskom vrhu, iz JK Mornar iz Splita i JK Orsan iz Dubrovnika.

Kako navodi organizator, "u prva dva dana odjedrene su se tri regate, po zapadnom vjetru jačine od 4 do 10 čvorova, dok posljednjeg dana nije bilo regate. Jedriličari su uporno čekali na moru, ali vjetra nije bilo, te je regatni odbor u 15 časova vratio takmičare sa regatnog polja, što je i bilo najkasnije vrijeme za mogući start", navodi se u saopštenju.

Igor Les, iz tivatskog Delfina ponio je titulu državnog prvaka u klasi Laser Standard. U istoj klasi, Alec Cvinar iz dubrovačkog Orsana je bio drugi a treći Milivoj Dukić iz JK Jugole Grakalić.

U klasi Laser 4.7 za zlato se izborio  Ilija Marković, JK Delfin, a jedriličari JK Mornar iz Splita  Božo Golubić za srebro i  Djani Muhar bronzu.

Mlada Dubrovčanka Andrea Antunović, iz JK Orsan, zlatna je jedriličarka ovog prvenstva u konkurenciji Laser 4.7 za žene, a srebo je osvojila Mila Noel Tomanović iz JK Delfin.

JK Mornar zauzeo je prve dvije pozicije na postolju u klasi Laser Radial. Zlato je odnijela u Split Sandra Lulić, a srebro Noa Vladislavić. Dubrovčanin Damir Bulić iz JK Orsan je osvojio bronzu.

U konkurenciji Laser Radial žene, Sandra je  osvojila zlatnu medalju, Irina Kusovac, JK Delfin srebrnu i  Mihaela De Michelli Vittori iz JK Mornar bronzu.

Nikola Golubović odbranio je titulu šampiona u klasi Optimist, srebro je osvojila  Josipa Čelanović i fantastičan devetogodišnji Pavle Musić se izborio za bronzu, svi iz JK Delfin.

Screenshot 5

U kategoriji djevojčica zlatna je Josipa, srebrna Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić i Tatjana Kusovac iz Delfina ponijela je bronzu. U

kategoriji Optimista do 12 godina Nikola Golubović je ponio zlatnu medalju, Pavle Musić srebrnu i bronzanu Jovana Kojčinović iz JK Jugole Grakalić.

"U Jedriličarskom klubu Delfin organizovana je dodijela nagrada, koje je za ovu priliku posebno dizajnirala i obezbijedila kompanija Brand New Tivat. Najboljim jedriličarima nagrade su dodijelili potpredsjednici Opštine Tivat Siniša Kusovac i  Dejan Maslovar, sekretarka za sport Opštine Tivat Darka Ognjanović, Duško Lučić, potpredsjednik Jedriličarskog saveza Crne Gore, zatim Nikola Krsmanović savjetnik za sport Sekretarijata za sport Opštine Tivat i Kristina Škanata, PR Porto Montenegra.  Za sve takmičare i goste organizovan je ručak i posluženje za koje su pobrinule kompanije Boka Adriatic, restorani ONE i Giardin, Kovinic doo, SL Montenegro, Bonela i kafe Regata, a u tehničkom dijelu podršku prvenstvu obezbijedili su UNA Montenegro, Slam, Arsenal Elektro, Avel Yahting i Boatservice", navodi se u saopštenju.

Rezultati

Optimisti do 12

1. Nikola Golubović, JK Delfin 
2. Pavle Musić, JK Delfin
3. Jovana Kojčinović, JK Delfin

Optimist djevojčice

1. Josipa Čelanović, JK Delfin
2. Jovana Kojčinović, JK Jugole Grakalić
3. Tatjana Kusovac, JK Delfina

Optimist generalno

1. Nikola Golubović , JK delfin
2. Josipa Čelanović; JK delfin
3. Pavle Musić, JK Delfin

Laser 4.7 za žene

1. Andrea Antunović, JK Orsan
2. Mila Noel Tomanović, JK Delfin

Laser 4.7

1. Ilija Marković, JK Delfin
2. Božo Golubić, JK Mornar 
3. Đani Muhar, JK Mornar

Laser Radial žene

1. Sandra Lulić, JK Mornar
2. Irina Kusovac, JK Delfin 
3. Mihaela De Michelli Vittori, JK Mornar

Laser Radial

1. Sandra Lulić, JK Mornar
2. Noa Vladislavić, JK Mornar
3. Damir Bulić, JK Orsan

Laser Standard

1. Igor Les, JK Delfin
2. Alec Cvinar, JK Orsan
3. Milivoj Dukić, JK jugole Grakalić

(Vijesti)

 

Nemate pravo da postavite komentar