14
Fri, Jun

Planinarenje
Planinarenje je jedna od najbogatijih mentalnih i fizičkih vježbi. Međutim, postoji razlika između dobrog vježbanja i dubokog umora.
Planinarenje je jedna od najbogatijih mentalnih i fizičkih vježbi. Međutim, postoji razlika između dobrog vježbanja i dubokog umora.
etnja kao priprematrening za planinuNajbolja vježba da se pripremite za šetnju je dobro, staromodno hodanje. Hodanje pruža kardiovaskularni trening i jača iste mišiće koje ćete koristiti za šetnju planinom. Počnite hodanjem 30 do 45 minuta tri puta nedjeljno kao trening za šetnju od osam kilometara. Četvrtog dana krenite u dužu šetnju  i povećavajte distancu svake nedjelje dok ne budete prelazili dvije trećine dužine staze za koju se pripremate.
 
Istezanje će istrenirati mišiće za dugo penjanje uzbrdo a i za spuštanje. Sjedite na pod sa desnom nogom ispruženom i tabanom vašeg lijevog stopala fiksiranim o unutrašnjost desne butine. Nagnite naprijed torzo i saviti se u struku. Držite 30 sekundi, onda promijenite noge. Ponovite postupak tri puta.
 
Jednostavna balans vežba koja će vam pomoći da održite ravnotežu na stazi je podizanje noge. Stojeći paralelno sa zidom (u slučaju da je potrebno da se oslonite), podignite nogu najdalje od zida i držite je što visočije možete iznad poda i ispred vas, pet do 30 sekundi.
 
Čučnjevi će takođe pomoći razviti izdržljivost. Pokušajte osam do 12 ponavljanja dva ili tri dana nedeljno za tri do četiri nedelje prije vašeg pješačenja.

Nemate pravo da postavite komentar