19
Fri, Apr

Izvještaji sa akcija

 

Drugi kajak festival na Tari, Kayak Fest Tara 2017 održan je od 22. do 25. septembra na kampu Grab iznad Tare.

 

Drugi kajak festival na Tari, Kayak Fest Tara 2017 održan je od 22. do 25. septembra na kampu Grab iznad Tare.

41Ovogodišnji festival okupio je preko 80 takmičara i 150 ljubitelja kajaka iz cijelog svijeta.

Program festivala obuhvatio je, pored takmičarskog dijela, i veliki broj zabavnih sadržaja: od dnevnih i večernjih žurki, šetnji i druženja na kampu, do planinarenja, vožnje biciklom i raftinga.

Prvi dan festivala protekao je u zajedničkom veslanju kajakaša niz Taru, a noć je obilježio etno-rok bend Džanum iz Nikšića koji je energičnom svirkom inspirisao prisutne kajakaše i kajakašice za naredni dan.                  

23Takmičarski dio festivala počeo je u subotu na 300 metara dugom dijelu Tare ispod kampa Grab, i obuhvatio je trke za profesionalne kajakaše u tri različite discipline: downriver, boater cross i rope.

U takmičenju koje je trajalo od 11 do 15 časova učestvovalo je nešto više od 50 profesionalnih kajakaša i kajakašica iz različitih zemalja svijeta. Pobjednici u više disciplina bili su: Aleksej Bocko (Slovenija), Horst Hattinger (Austrija) i Carmen Kuntz (Kanada).

56Nakon toga, druženje su upotpunile prezentacije o pokretu Balkan Rivers Tour, outdoor fotografiji i zaštiti na rijeci, kao i DJ setovi i nastup beogradskog indie-rock benda Stray Dogg.

U nedjelju je organizovana kratka obuka i revijalna trka za početnike, nakon čega su učesnicima dodijeljene simbolične nagrade u vidu kajak obuka i opreme.

Na samom kraju, kajakaši su zajedničkim veslanjem Tarom zaokružili ovogodišnji festival. 

 Photo: Predrag Vučković

Nemate pravo da postavite komentar