26
Fri, Apr

Izvještaji sa akcija

 

Biciklistički klub (BK) „Perun“ iz Nikšića organizovao je već tradicionalnu manifestaciju „Biciklistički dan u Plužinama“, a sve u cilju promocije bicikla kao sportskog rekvizita, ali i alternativnog prevoznog sredstva koje ne zagađuje životnu sredinu. 

 

Biciklistički klub (BK) „Perun“ iz Nikšića organizovao je već tradicionalnu manifestaciju „Biciklistički dan u Plužinama“, a sve u cilju promocije bicikla kao sportskog rekvizita, ali i alternativnog prevoznog sredstva koje ne zagađuje životnu sredinu. 

pluzine biciklisticki danpluzine biciklisticki dan2„Korištenje bicikla od najmlađe dobi razvija osjećaj za ravnotežu i motoriku, te podstiče spretnost, a do  pete godine sva djeca mogu voziti bicikl. Vremenom djeca će steći naviku voziti, samo je bitno predstaviti vožnju na biciklu kao doživljaj koji im  omogućava da stignu brže na odredište nego da pješače“, kazala je Ana Petrović Njegoš iz BK „Perun“.

Za najmlađe Pivljane, ali i goste koji borave u Plužinama, organizovano je takmičenje u poligonskoj vožnji, dok su njihovi malo stariji drugari provozali dvotočkaše kroz varoš.

pluzine biciklisticki dan6„Cilj poligonskog takmičenja je da podstakne najmlađe da se bave sportom, da steknu naviku vožnje bicikla, da osjete takmičarski duh i radost koju sa sobom nose sportski tereni.

pluzine biciklisticki dan3

Oni malo stariji su vožnjom kroz Plužine pokazali i fizičku spremnost i dobru kondiciju“, kazala je Petrović.

pluzine biciklisticki dan8

Prema njenim riječima sa mališanima iz Pive takmičile su se i dvije djevojčice iz Budve, Teodora i Marija Gracun, koje odmor provode u Plužinama i koje su iskoristile priliku da se kući vrate sa priznanjem.

Prvo mjesto na poligonskom takmičenju zauzela je Jovana Jovović, druga je bila Marija Gracun, a treća Lara Glomazić. U kategoriji pionirki prva tri mjesta pripala su Vladani Bakrač, Jovani Nikčević i Teodori Gracun, dok su kod pionira najuspješniji bili Stefan Ćalasan, koji je zauzeo prvo mjesto, Luka Glomazić, koji je bio drugi, i Mladen Krunić, kome je pripalo treće mjesto. Vladimir Jovović bio je prvi u kategoriji hoby sport, dok je Radulu Ceroviću pripalo drugo mjesto. Među starijim pionirima najuspješniji je bio Nemanja Krunić, a Đorđije Cerović je zauzeo drugo mjesto. Kod dječaka najbrži i najuspješniji na poligonu bio je Saša Grgur, dok je najmlađi učesnik takmičenja bila trogodišnja Lena Glomazić.

„Još jednom planinski biciklizam pokazuje da može postati turistički proizvod broj jedan u planinskoj zemlji kao što je naša“, poručila je Petrović.

Manifestaciju su pomogli Opština Plužine, regionalni park „Piva“ i firma „Okov“.

Vijesti

 

Nemate pravo da postavite komentar