24
Mon, Jan

Gadžeti

Stingray šator je prvi model koga je dizajnirala nova grupa dizajnera Tentsile u skladu sa svojim radnim konceptom "tree living".

Stingray šator je prvi model koga je dizajnirala nova grupa dizajnera Tentsile u skladu sa svojim radnim konceptom "tree living".

Tentsile Stingray 3Tentsile Stingray 1Ovaj šator je zamišljen da se razapinje između drveća i to na bilo kojoj visini. Prilikom zatezanja krajeva dobija se osnovna platforma nalik na kuću na drvetu, ali je u suštini šator.

Sama konstrukcija je vrlo prosta ali od kvalitetnih materijala, tako je ovaj šator vodootporan i zaštitiće vas od bilo kog nevremena. Zakrivljeni trouglasti oblik daje efekat kao da Sintiray šatori lete kroz šumu. I ako izgleda nesigurno spavati u šatoru na visini od nekoliko metara (ili nekoliko desetina metara - zavisi koliko ste ekstremni) ovaj proizvod je atestiran i itekako siguran. Predviđen je da izdrži tri odrasle osobe sa opremom.

Spavajući visoko iznda zemlje potpuno ste zaštićeni od vlage i hladnoće. Naravno, i pažljivo odabrano mjesto za šator vam može pružiti i nevjerovatan pogled i svakako jedan novi pogled na kampovanje.

Dimenzije: 3.8 x 1.2 x 4.5 m Spakovan: 70 x 25 x 25 cm

Težina: 6,5 kg  Cijena: 1010 eura

Ne pretjerujte sa visinom :)

 

 Tentsile Stingray 4Tentsile Stingray 2