23
Fri, Feb

Aktuelno

 

Ljeto je idealno godišnje doba za oslobađanje stopala, što vas čini zdravijim i vitalnijim.

 

Ljeto je idealno godišnje doba za oslobađanje stopala, što vas čini zdravijim i vitalnijim.

hodanje bosbosonogo bos trcanjeJer, na njima se nalaze tačke koje stimulišemo dok hodamo bosi, a na taj način masiramo unutrašnje organe i poboljšavamo protok vitalne energije kroz njih.

Zato stručnjaci preporučuju da se kad god i gde god možete izujete i koračate bar sat dnevno bez obuće. Osim što ćete tako izmasirati stopala, uspostavićete i kontakt sa zemljom, koja će vas takođe snabdjeti svojom energijom.

To se naziva uzemljenje, za koje dr Gari Švarc, profesor psihologije i medicine na Univerzitetu Arizona, iznosi pretpostavku da je možda isto bitno kao što su značajni sunčeva svjetlost, vazduh i voda.

- Uzemljenje je kontakt s prirodnom električnom energijom Zemljine površine. Ostvaruje se jednostavno - hodanjem bosih nogu po zemlji ili sjedenjem i radom na njoj. Ono smanjuje nivo stresa, poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema, ublažava uticaj štetnih elektromagnetnih polja, ubrzava oporavak posle bolesti i povreda, poboljšava kvalitet sna - objašnjava Švarc, prenose Novosti.

 

Nemate pravo da postavite komentar