23
Tue, Apr

Aktuelno

 

Ekološki incidenti ne jenjavaju u Bijelom Polju, a zagađenje životne sredine u gradu na obali Lima postalo je kao “dobar dan”. 

 

Ekološki incidenti ne jenjavaju u Bijelom Polju, a zagađenje životne sredine u gradu na obali Lima postalo je kao “dobar dan”. 

Nakon što su bjelopoljski ribolovci prije nekoliko dana snimili velike količine krvi koje su obojile rijeku, u rijeci je pronađen i životnjski otpad.

Aktivisti Euromost-a su danas oko 18 sati snimili ispuštanje krvi i životinjskog otpada i tvrde da je za sve kriva kompanija Mesopromet – Franca.

Navode da su odmah obavijestili ekološkog inspektora Sejda Djukića, inspektora za vode Dragana Šekularca, načelnika komunalne policije u Bijelom Polju Muzafera Badžića, kao i direktoricu sektora veterine u Upravi za bezbjednost hrane Sunčicu Boljević,

 

 

“Boljević nam je kazala da će odmah obavijestiti veterinarskog inspektora Sašu Djukića i postupiti u skladu sa njihovom nadležnošću. Isto su nam odgovorili i ekološki kao i inspektor za vode, dok načelnik komunalne policije u Bijelom Polju nije odgovarao na naš poziv”, ističu iz Euromosta.

Inspektori su nakon objavljivanja snimaka i fotografija prije četiri dana krvi izašli na teren, dok se DOO Mesopromet javila sa saopštenjem da posluju po svim evropskim standardima.

Tada su istakli da njihovo preduzeće posjeduje sabirni bazen za skupljanje krvi i postrojenja za flotaciju otpadnih voda.

Nizvodno od ovog mjesta u mjestu Rasovo kupaju se djeca, a ovaj ekološki incident uzrokovati kod djece i kožna oboljenja, kao i druge posljedice po zdravlje, obzirom da je ovih dana zbog velikih vrućina u Bijelom Polju na Limska kupališta izašao veliki broj Bjelopoljaca.

 

 (CdM)

Nemate pravo da postavite komentar