24
Mon, Jan

Najave akcija
U nedjelju 2. oktobra 2016. održati tradicionalni "8. pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor", u organizaciji planinarskog kluba "Vjeverica".
U nedjelju 2. oktobra 2016. održati tradicionalni "8. pješački dan Kotor - Lovćen - Kotor", u organizaciji planinarskog kluba "Vjeverica".Vjeverice pješački dan

Od ove godine pješački dan će biti podjeljen u 4 kategorije i to:

- TRKAČKI MARATON (NOVA KATEGORIJA) (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh   1649 mnv) 31 km. (kotizacija se plaća) 

- PJEŠAČKI MARATON (Njegošev mauzolej, Jezerski vrh   1649 mnv) 31 km. (kotizacija se plaća) 

  • - PJEŠACKA TURA KRSTAC (prevoj Krstac 937mnv) 13.5 km.    (kotizacija se ne plaća)
  • REKREATIVNA TURA PRAĆIŠTE (zaravan Praciste 620mnv)10 km.      (kotizacija se ne plaća)
Za PJEŠACKU TURU KRSTAC i REKREATIVNU TURU PRAĆIŠTE upisivanje učesnika će se obavljati na dan Maratona (45 minuta prije starta). Za upis će biti neophodno navesti samo ime i prezime i grad iz kojeg dolazite. Pročitajte pažljivo instrukcije koje slijede:

Mjesto okupljanja i polazak ( START) za sve kategorije je Gurdić - južna gradska vrata. Mjesto završetka za sve kategorije - sjeverna gradska vrata ("Crnogorski Pazar") na Tabačini gdje je i CILJ sa kontrolnim timom Vjeverica


Vremenska polaska za kategoriju:

Kategorija Okupljanje-start Visinska tačka Dužina
T.Maraton 6,00h-7,00h Jezerski vrh 1649m 31,0km
P.Maraton 6,00h-7,05h Jezerski vrh 1649m 31,0km
Krstac 7,00h-8,00h Prevoj Krstac 937m 13,5m
Praćište 8,00h-9,00h Praćište 620m 10,0m

 

ZA MARATONSKU TURU PRIJAVE SE U 6.50h. NA DAN ODRŽAVANJA MANIFESTACIJE. MOLIMO VAS DA DODJETE NA VRIJEME DA SE NE BI STVARALA GUŽVA !

mapa small

Tolerancije vremena prolaska MARATONACA po kontrolnim tačkama, nakon čega, ukoliko bude kašnjenja,učesnicima neće biti dozvoljen nastavak, već će biti preusmjereni na PJEŠAČKU TURU KRSTAC.

Maratonci trkači, startovaće tačno u 7.00 sati, nakon njih 5 minuta u 7.o5 sati startovaće maratonci pješaci. 

  • KT. 1. Krstac                                        do 10:00 sati
  • KT. 2. Jezerski Vrh                                do 13:30 sati
  • KT. 3. Vrh polja                                    do 15:30 sati
  • KT. 4. ŽAnjev Do                                  do 16:30 sati
Manifestaciju će pratiti medicinsko osoblje, kao i mobilne ekipe naše organizacije. Na svim kontrolnim tačkama biće obezbjedjene energetske kocke, bonžite, kao i voda za piće. 

Nakon završene Maratonske trase učesnici/ce imati obezbjeđen obrok uz prigodne nagrade u skladu sa mogućnostima. 
Na kontrolnim tačkama biće Vjeverice koje će vas upisati u karton učesnika i udariti pačat lokacije kao potvrdu vašeg prolaska. Rezultat Učesnika/ce sa nedostajućim pečatom koji/a prodje kroz cilj neće biti uvažen, kao i učesnika koji budu skraćivali stazu.

Prijavite se OVDJE

images septembar2013 pjesacki dan 1

NAPOMENE:

-      Nećemo uvažavati prijavljivanje za MARATONSKU trasu u jutro prije događaja, već samo samo obaviti kontrolu već prijavljenih gore datim načinom i podjeliti startne 

-      Zbog velikog interesovanja skolaraca, gimnazijalaca za ucesce na Maratonskoj trasi, na manifestaciji 7. Pjesacki dan Kotor - Lovcen - Kotor ucenicima koji su stariji od 18 godina bice dozvoljeno ucesce. Pravila prijavljivanja su ista kao i za sve punoljetne, uz uplatu kotizacije i on-line prijavu.Na  "PJEŠAČKOJ TURI KRSTAC", i "REKREATIVNOJ TURI PRAĆIŠTE" pod vođstvom i kontrolom vodiča našeg kluba, i po pravilima jednodnevne planinarske ture nema uplata kotizacija. brojeve sa mapom staze.

-      Sportisti kotorskih srednjih škola koji/e su pripadnici/e nekog sportskog kluba, uz odobrenje profesora fizičkog (a koji su maloljetni i uz odobrenje roditelja) imaće pravo učešća na MARATONU.

Karakteristika ove manifestacije je da trasa vodi kroz vrlo atraktivne prirodne predjele od morske obale preko stjenovitog  Kotorskog zaledja, do šumovitog dijela Nacionalnog parka "Lovćen". Takođe, trasa prolazi i kroz značajne kulturno povijesne spomenike, kao što su bedemi starog grada Kotora sa tvrđavom Sv. Ivan, stari pješački put Kotor-Njeguši-Cetinje i Njegošev mauzolej na Lovćenu.
 
Ono sto ovaj pješački dan čini posebnim, sem izuzetne raznovrsnosti i atraktivnosti krajolika, kroz koji trasa prolazi, je i podatak da se kreće sa "morske pjene", oko 4 mnv,  a da se najviša tačka nalazi na oko 1700 metara nadmorske visine.


(vjeverica.org)