09
Tue, Aug

Najave akcija

Pozivamo sve planinare, ljubitelje prirode, sportiste i rekreativce da uzmu učešća na Drugom bjelasičkom maratonu 2016., na manifestaciji pod nazivom II Winter Adventure Race, koji će u organizaciji našeg kluba i suorganizaciji Turističke organizacije Kolašin biti realizovan u subotu 27. februara 2016. godine.

Pozivamo sve planinare, ljubitelje prirode, sportiste i rekreativce da uzmu učešća na Drugom bjelasičkom maratonu 2016., na manifestaciji pod nazivom II Winter Adventure Race, koji će u organizaciji našeg kluba i suorganizaciji Turističke organizacije Kolašin biti realizovan u subotu 27. februara 2016. godine.

Zekova glavapripreme za W A RACENakon prošlogodišnjeg uspješno organizovanog maratona koji je imao revijalni i promotivni karakter, ove godine organizujemo takmičarsku avanturističku trku sa ciljem da ona dobije traqdicionalni karakter i da bude jedna od značajnih turističkih zimskih manifestacija u Crnoj Gori.

Ne propustite priliku da u uzbudljivoj trci na turnim skijama ili krpljama upoznate idilu zimske Bjelasice. Biće ovo prilika da se zabavimo i družimo sa ljudima istih interesovanja, ljudima kojima je adrenalin način života.

Pravo učešća na trci imaju sva punoljetne, zdrave i fizički sposobne osobe. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost. Osobe mlađe od 18 godina moraju biti u pratnji starije osobe ili vodiča na stazi, uz saglasnost roditelja.

II Winter Adventure Race 2016Start i cilj trke je na skijalištu Jezerine-Kolašin. Staza je dugačka 19 km, a predviđeno je takmičenje u dvije discipline: turne skije i krplje. Takođe, predviđena je i trka na tzv „porodičnoj“ stazi dužine 8 km. Kotizacija za učesnike trke iznosi 10 € a predviđene su nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Trasa takmičarske trke je: Ski centar Kolašin 1450-Ćupovi-Krivi do-Raskrsnica-Troglava-Jagančar-katun Vranjak- Ski centar Kolašin 1450.

Trasa porodične trke: Ski centar Kolašin1450-katun Vranjak-Eko katun – Ski centar Kolašin1450;

Učesnici takmičarske trke će prilikom registracije dobiti mapu sa ucrtanom trasom i kontrolnim tačkama. Takmičari će na brifingu prije trke biti upoznati sa načinom ovjere kontrolnih tačaka (dokaz da su prošli cijelu stazu). Svi učesnici moraju imati adekvatnu zimsku opremu. Postoji mogućnost rentiranja skija i krplji uz prethodnu najavu. Smještaj i ishranu organizuju sami učesnici. Organizator će obezbijediti popuste za smještaj u objektima sa donjeg spiska.

Organizator obezbjeđuje, diplome, nagrade i zajedničku večeru za sve učesnike u subotu 27.02.

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Petak 26.02.2016.
18,00 – 21,00 Dolazak i smještaj učesnika

Subota, 27.02.2016.
7,00 Prevoz učesnika sa trga u Kolašinu do Ski centra;
07,30 – 08,30 Registracija učesnika u Ski centru;
08,30 Brifing;
09,00 Start takmičarske trke;
09,30 Start porodične trke;
16,00 – 17,00 Završetak trke;
18,00 Proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i zajednička večera i druženje (Restoran „Planinar“ Kolašin);

Sve dodatne informacije i prijave: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.;

Planinarski klub "Visokogorci Crne Gore"