21
Sat, May

Najave akcija

Paraglajding takmičenje u preciznom slijetanju pod nazivom IV Memorijalni kup “Slavko Šćekić“-BERANE OPEN 2015 biće održano 2. i 3. maja u Beranama.

Paraglajding takmičenje u preciznom slijetanju pod nazivom IV Memorijalni kup “Slavko Šćekić“-BERANE OPEN 2015 biće održano 2. i 3. maja u Beranama.

treci memorijalni kup paraglajdinga Slavko scekic ucesniciTakmičenje će se održati na registrovanom poletištu Jejevica iznad Budimlje. Ovo takmičenje već Berane paraglajder takmicarčetvrtu godinu zaredom okuplja paraglajderiste iz svih krajeva Crne Gore, a takođe su pristigle prijave  takmičara iz inostranstva:  Srbije, Mađarske i Slovenije. Iz paraglajding kluba "Naša Krila" najavljuju da će se potruditi da i ove godine  obezbijede svim učesnicima pravu takmičarsku atmosferu, kao i odličnu prezentaciju svim pristiglim gostima i turistima  o kapacitetima koje pruža  sjeverna Crna Gora kada je u pitanju paraglajding.

Ovo je takođe jedno od rijetkih takmičenja koje ima i veliku pažnju brojnih posjetilaca, posebno mlađeg uzrasta, koje uživa u nadmetanjima pilota koji se takmiče da osvoje što manji broj negativnih centimetara u prečniku od 5 metara.  Ovo takmičenje će posjetiti delegati svjetskog kupa u preciznom slijetanju, kako bi se uvjerili u kvalitet oragnizacije i odobrili kanditaturu za Svjetski kup 2016. u Beranama. takmicenje Berane slijetanje paraglajdinganajmladji na paraglajding kupu BernaeOrganizatori se nadaju da će i Vazduhoplovni savez Crne Gore konačno profukcionisati kao neophodan subjekt , i što prije obezbjediti neophodne minimume kod Svjetske vazduhoplovne federacije (FAI) , kako bi organizatori ovakvih događaja u Crnoj Gori imali ravnopravan status u okruženju, i obezbjedili da svi ovi planovi budu ostvarljivi u budućnosti. Možda i nije suvišno napomenuti da paraglajding na prostoru samo Balkanskog poluostrva broji preko 1500 aktivnih pilota takmičara, kako u ovoj disciplini tako i u preletima.

Takmičenje je potpomognuto od  opštinskog Sekreterijata za omladinu i mlade kao generalnog sponzora,  kao i ostalih sponzora Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore,  i Regionalne razvojne agencije Bjelasica , Komovi & Prokletije.

Većina gostiju će ostati u Crnoj Gori do utorka 5. maja i upoznati se sa ostalim turističkim ponudama na sjeveru Crne Gore, a zatim se uputiti u Llogara – Vlore u Albaniju na Albania OPEN 2015, koja je domaćin svjetskog prvenstva 2017. godine.

Paraglajding klub "Naša krila"

Na ovom LINKU možete vidjeti snimak kako je bilo prošle godine!

paraglajding zalet Berane 3 kup

Nina Adrovic treci paraglajding kup Slavko Scekic

Denis Ferizovic Pobjednici 3 kupa paraglajdingaKlinci paraglajdingMali paraglajderistaBERANE PARAGLAJDING KUP 2015paraglajding takmicarka Berane kupPokazivanje opreme djeci