24
Mon, Jan

Najave akcija

Winter Adventure Race, u organizaciji planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore", održaće se 21. i 22. februara na Bjelasici.

Winter Adventure Race, u organizaciji planinarskog kluba "Visokogorci Crne Gore", održaće se 21. i 22. februara na Bjelasici.

Trka je revijalnog karaktera u dvije discipline i to krplje i skije.

Winter Adventure Race Bjelasica - CROPStart trke je u subotu, 21. februara u 7:30h sa skijališta "Kolašin 1450" dok je finiš kod Planinarskog doma "Bjelasica".


 BJELASIČKI MARATON


Ruta za planinare: Ski centar - Pl. dom "Bjelasica" - Troglava 2072 m - Zekova Glava 2117 m - Crna Glava 2139 m - Ursulovačko jezero - Šiško jezero - Jusin brijeg - izvor Biogradske rijeke - Kordelj - Pl. dom "Bjelasica" Vranjak.

Visokogorci CG Luznicki megdan

Ruta za skijaše: Ski centar - Pl. dom "Bjelasica" - Troglava 2072 m - Zekova Glava 2117 m - Crna Glava 2139 m - Ursulovačko jezero - Šiško jezero - Jusin brijeg - izvor Biogradske rijeke - Kordelj - Pl. dom "Bjelasica" Vranjak.

Dužina staze za planinare iznosi 20 km, dok je za skijaše skoro duplo duža oko 36 km. Očekuje se da takmičari zadatu rutu mogu preći za odprilike 8 do 12 sati.


Nakon završene trke svečana dodjela diploma i medalja biće organizovana u planinarskom domu na Vranjaku. Nakon toga biće organizovana i večera a potom će uslijediti druženje u domu.

Vranjak

Organizator se, u cilju promovisanja ove manifestacije i sporta, potrudio da obezbijedi i prevoz od Kolašina do skijališta i nazad, večeru, i noćenje u planinarskom domu. Očekuju i veliki broj učesnika te je neophodno  svoje učešće prijaviti do 16og. februara na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel.: +38267864024.

Pravo učešća imaju sve punoljetne, zdrave i fizički zdrave osobe. Za one mlađe od 18 godina moraju imati saglasnost roditelja i ne smiju učestvovati bez pratnje starije osobe na stazi.


Winter Adventure Race Bjelasica programNeophodna oprema - Svaki učesnik je u obavezi da sam sebi obezbijedi potrebnu opremu i to: skije ili krplje, vreću za spavanje, rezervnu garderobu, čeonu lampu, hranu i vodu za dva dana.

Boris Celebic- Winter Adventure Race je, i ako prvi put pokrenuta manifestacija, već dobila međunarodni krakter. Među prijavljenim je već 12 osoba iz regiona, većinom iz Srbije. Ovo takmičenje je revijalnog karaktera i organizujemo ga u cilju promovisanja same manifestacije koju planiramo da organizujemo svake naredne godine. Naravno, već naredne godine, biće organizovano takmičenje u klasičnom smislu. U klubu smatramo da upravo ovakva takmičenja i dešavanja u mnogome doprinose razvoju planinarenja, ali i ostalih sportova u prirodi, kao i zdravim stilovima života. - rekao je za naš portal Boris Čelebić, organizator i predstavnik Visokogoraca.

U organizaciji ovog velikog planinskog maratona uključeni su brojni prijatelji i sardnici između ostalih i : Planinarski klub "Bjelasica", Crveni Krst - Kolašin, Turistička organizacija "Kolašin" i Ski centar "Kolašin 1450".


Redakcija
PUTOKAZ-a

logovisokogorcicg