14
Sun, Aug

Najave akcija

Soko gradDrugovi i drugarice, planinari,

Ove nedelje pravimo unikatnu i zanimljivu turu na Soko grad (720m), oronulo utvrđenje koje datira iz vremena Crnojevića.

Soko gradDrugovi i drugarice, planinari,

Ove nedelje pravimo unikatnu i zanimljivu turu na Soko grad (720m), oronulo utvrđenje koje datira iz vremena Crnojevića.Ivanov grad, kako se drugačije naziva po svom graditelju, nalazi se na granici riječke ( Kosijeri ) i Lješanske nahije (Štitari). Utvrda se bazirala na prirodnoj zaštiti, nepristupačnom kamenom uzvišenju koje dominira nad lješanskom nahijom, a pogled se pruža na jezero, Podgoricu, Prokletije, sniježne vrhove na sjeveru Crne Gore itd.

Počinjemo u selu Đinovići, kod crkve. Zaboravljenom ali itekako prohodnom stazom, koju zna samo par ljudi iz ovog kraja, izlazimo na vrh, i kružno se vraćamo na mjesto početka. Detalje ćemo držati za sebe, i za ljude koji budu na turi :) Dobrodošli su svi, biće zanimljivih stvari i za one koji vole istoriju, kao i za one koji vole speleologiju.

Logo SOKOTura spada u srednje teške, visinska razlika je nije ni 300m, staza nije predugačka, ali teren nije lak - kamenje i nisko rastinje iziskuju odgovarajuću obuću i odjeću.

Okupljanje i pokret, Autobuska stanica u 8:30 h.
PRIJAVE, informacije, akontacije, do petka u 20h, na klupski broj 067 465 930.

Prijave su obavezne, otvoreni smo za dogovore oko ljudi/vozila koji će se priključivati iz drugih gradova, samo se najavite i informišite ;)

Više informacija možete dobiti na zvaničnom fb profilu planinarskog kluba "Soko".