14
Sun, Aug

Najave akcija

Rumija 1PK Vjeverica vas vodi u nove avanture! Ovaj put Rumija!

Preporuka za ovaj vikend:

Naziv ture:     Bar - Rumija1595 mnv

Rumija 1PK Vjeverica vas vodi u nove avanture! Ovaj put Rumija!

Preporuka za ovaj vikend:

Naziv ture:     Bar - Rumija1595 mnv


Kategorija:     Srednja
Vrijeme okupljanja i pokret: uz min.cekanja  06:oo sati
Mjesto okupljanja:                     Glavna Kotorska pošta
Vrijeme trajanja aktivnog hoda:              oko 5 - 6 sati
Prevoz:                                             sopstvenim kolima
Nadmorska visina koja se prelazi:      oko 650m.

Koordinatori:                  Klaudio067 170 072i Aleksandra069 233 859

Opis ture i napomene:
Polazak iz Kotora je u 06:00 sati, idemo do Bara, a onda putem prema Virpazaru, skrećemo kod mjesta Velembusi i idemo do Dobrog Dola, na 960 mnv. Na tom putu imamo nekih 5 km dobrog makadama, mogu i mala vozila.draga-vjeverica Iz Dobrog dola počinjemo uspon na vrh Rumije 1595 mnv, koji bi trebao da traje nekih 2-2,5 sata. Na vrhu pravimo veću pauzu. Ako ne bude oblaka imaćemo lijep pogled sa jedne strane na Bar, a sa druge strane na Skadarsko jezero i Prokletije. Po završetku ture možemo obići Stari Bar, što bi se naknadno dogovorili. Troškovi prevoza se dijele na sve učesnike po vozilu.

Oprema standardna, obavezna dobra obuca, topla odjeća, gojzerice, stapovi za hodanjekapuljace, rukavice, promjena, nesto malo i toplije, ..čeonu bat.lampu za svaki slučaj,   i što već sve ide u planinarskom kompletu. Dovoljno hrane, slatkisa  i grickalica, vode - minimum litar ipo i naravno fotoaparate i vašu lijepu volju da provedete ovaj dan sa nama.

Poštujte odluke koordinatora javljajte im se na vrijeme oko bilo čega sto vas zanima, ako se odlučite vratiti, zaustaviti i ako zelite što podijeliti od voca ili slatkiša :))  -   u cilju sigurnosti cijelodnevne misije.

Ako bude rizično i loše vrijeme tura se odlaže i pomjera za prvi povoljan vikend. Pratite informacije na našim stranicama

 Dobrodošli/e drugari/ce !!!

*Preuzeto sa zvaničnog sajta PK Vjeverica gdje takodje možete naći najave budućih tura.