21
Sat, May

Najave akcija

Kotorski zaliv akcija ciscenjaPovodom obilježavanja Mjeseca Planete Zemlje - April 2013, planinarski klub "Vjeverica", ribarski klub "Zubatac",  i NVO "Beštije-Kotor" organizuju akciju čišcenja Kotorskog zaliva.

Kotorski zaliv akcija ciscenjaPovodom obilježavanja Mjeseca Planete Zemlje - April 2013, planinarski klub "Vjeverica", ribarski klub "Zubatac",  i NVO "Beštije-Kotor" organizuju akciju čišcenja Kotorskog zaliva.

Akcija je planirana za 06. april.2013. godine u 8:30 časova, sa okupljanjem kod zgrade Lučke Kapetanije na Luži.

Planirano je da se u navedeno vrijeme krene sa kopna i mora, duž cijele obale  od Dobrote pa preko Kotora, do Mula. Učesnici bi se podijelili u posade, i to one koji hodaju pješke po terenu i posade na barkama koje bi bile podrška pješacima. Prikupljeni otpad bi se tovario u plastične kese pa doturao ekipama na barke koji bi isto odvozili i istovarali na Luži (rivi). U upotrebi će biti i veliki splav firme "Cogi"koji bi bio postavljen na sredini zaliva kako bi ekipe barki s Mua na njemu odlagali otpad, pa zatim na Luži. Kasnije je u planu da ekipe komunalnog preduzeća dopreme kontejnerekoje bismo napunili prikupljenim otpadom.

Za učesnike/ce je predvidjen suvi obrok i sokovi (voda), kao i zaštitna oprema i pogodne alatke za rad. Akcija će biti popraćena medijski, biće organizovana i podjela sadnica mladih zimzelenih stabala, za one koji su voljni da i tako pomognu okruženju sadjenjam makar jednog stabla u svom dvorištu ili bilo gdje drugo. U istoj organizaciji pripremićemo izlozbu slika o akciji čišcenja Kotorskog zaliva. Izložba je planirana u SC "Kamelija", Kotor od 15 do 18. Aprila.

Ovu akciju podržavaju Turistička organizacija Kotor,i Javno komunalno preduzeće Kotor.

Još jednom pozivamo sve volontere/ke, ljubitelje grada Kotora i Boke da se pridruže akciji. Motiv akcije je uključivanje savjesnih građana/građanki sa ciljem promovisanja ekoloških inicijativa kroz druženje, kao i promotivno čišćenje naše životne sredine, sa idejom da pokažemo i naučimo ljude koji to ne znaju, te spriječimo uzrok samog zagađivanja okruženja, koliko je to moguće.

Za kontakt i dodatne informacije koristite sljedeće kontakte:

067/261 944 Patricia
068/794 867 Dragan`
069/ 683 249 Goran

Organizacija PK "Vjeverica"

PK VJEVERICA1357150886Tekst preuzet sa zvaničnog sajta PK "Vjeverica",

za više informacija o klubu kliknite ovdje!