09
Tue, Aug

Najave akcija

 

Poslije fenomenalnih zimovanja u Banskom prethodnih godina, što reći osim: IDEMO PONOVO ! I opet u hotelu CASA KARINA koji je udaljen samo 150m od gondole i glavnih mjesta za izlazak.

 

Poslije fenomenalnih zimovanja u Banskom prethodnih godina, što reći osim: IDEMO PONOVO ! I opet u hotelu CASA KARINA koji je udaljen samo 150m od gondole i glavnih mjesta za izlazak.

2Sa posebno povoljnim uslovima za porodice sa djecom do 12 godina. Ovo skijalište je najbolji ski centar u regionu sa stazama do 2600 mnv, nalazi se iznad Banskog - gradića sa vrhunskim i veoma jeftinim vanpansionskim provodom. Idealano mjesto za skijanje i bordanje, i za vrhunske skijaše i za početnike (ski instruktor ide sa nama). Hotel Casa Karina svježe renoviran , sa spa centrom, a poslije dana provedenog na snijegu sauna i bazen su najpotrebniji. 

NAPOMENA: Osim skijanja u Banskom organizujemo i skijanja u Tinju i Vald’Izeru 05.01.-14.01. i La Planju – Paradiski 26.01.- 04.02.

HOTEL

Hotel Casa Karina je iz godine u godinu sve bolji (zato su i digli malo cijenu ove godine). Ovo je ocjena svih nas koji svake sezone skijamo u Banskom (ovo će biti deseta godina). Bili smo i u dosta drugih hotela ali niko ne želi da Casa Karinu mjenja nekim drugim. Pruža daleko najbolji odnos kvalitet/cijena, sa hranom su gosti više nego zadovoljni, a posebno je bitno što je u centru jer vam ne treba prevoz do gondole i možete da budete na stazi prije nego krenu da dolaze skijaši iz udaljenih hotel. A i kad želite u večernji izlazak svi najbolji lokali su u blizu (ovo je jako bitno, jer kada ste u udaljenom hotelu puno novca potrošite na taxi).

CIJENA

NAPOMENA: Ove godine imamo manje kreveta nego prošle. Na raspolaganju su nam dvokrevetne sobe, jednosobni i dvosobni apartmani. Apartmani su namjenjeni porodicama (roditelji sa djecom) i njih imamo znatno manje od dvokrevetnih soba. Zato, ako ste sigurni da želite da idete sa nama, onda se prijavite što prije.

Za sve koji uplate prvu ratu do 21. oktobra važi FIRST MINUTE cijena.
Minimalni iznos za prvu ratu je 80€ po osobi.
Posljednja rata se mora uplatiti do 30. decembra 2017.

FIRST MINUTE cijena za odrasle i djecu od 12 godina ili stariju za ovo putovanje je 240€ - za prijave do 21. oktobra. Poslije ovog datuma će biti 255€. Dovoljno je uplatiti samo prvu ratu od 80€ do ovog datuma da bi važili FIRST MINUTE uslovi. Ovo je veoma niska cijena obzirom da smo u centru, pored gondole. Osim sedmodnevnog smještaja u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona HB+ (osim doručka i večere uključen je i popodnevna lagana zakuska) cijena obuhvata prevoz na relaciji Podgorica – Bansko – Podgorica.

Ako želite da budete sami u sobi doplata je 99 €.
Ako želite da idete sopstvenim prevozom, cijena je niža 25€ po osobi.
Za odraslu osobu u pomoćnom ležaju cijena je niža i iznosi 220€, odnosno 235€ poslije 21. oktobra.

1

CIJENA ZA PORODICE SA DJECOM:

Za dvije odrasle osobe + dvoje djece do 7 godina FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 580€. Smještaj je u jednosobnom apartmanu sa dva kreveta i jednim pomoćnim ležajem za dvoje djece. Poslije ovog datuma cijena će biti 630€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 100€.

Za dvije odrasle osobe + dvoje djece, jedno starosti do 7 godina a drugo do 12, FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 650€. Smještaj je u jednosobnom apartmanu sa dva kreveta i jednim pomoćnim za dvoje djece. Poslije ovog datuma cijena će biti 700€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 100€.

Za dvije odrasle osobe + dvoje djece, oba djeteta starija od 6 godina a mlađa od 12, FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 725€. Smještaj je u jednosobnom apartmanu sa dva kreveta i jednim pomoćnim za dvoje djece. Poslije ovog datuma cijena će biti 775€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 100€.

Za dvije odrasle osobe + jedno dijete mlađe od 7 godina, FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 530€. Smještaj je moguć u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem za dijete ili u jednosobnom apartmanu sa dva kreveta i jednim pomoćnim ležajem – zavisno od raspoloživosti. Poslije ovog datuma cijena će biti 570€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 75€.

Za dvije odrasle osobe + jedno dijete starije od 7 godina a mladje od 12, FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 605€. Smještaj je moguć u dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem za dijete ili u jednosobnom apartmanu sa dva kreveta i jednim pomoćnim ležajem – zavisno od raspoloživosti. Poslije ovog datuma cijena će biti 645€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 75€.

Za jednu odraslu osobu + jedno dijete do 7 godina FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 360€. Smještaj je u dvokrevetnoj sobi. Poslije ovog datuma cijena će biti 385€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 50€.

Za jednu odraslu osobu + jedno dijete starije od 7 a mladje od 12 godina FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 390€. Smještaj je u dvokrevetnoj sobi. Poslije ovog datuma cijena će biti 415€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 50€.

Za jednu odraslu osobu + dvoje djece mladje od 7 godina FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 435€. Smještaj je u dvokrevetnoj sobi. Poslije ovog datuma cijena će biti 470€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 75€.

Za jednu odraslu osobu + dvoje djece gdje je jedno staro do 7 a drugo do 12 godina ili gdje su i jedno i drugo djete starije od 7 a mladje od 12 godina FIRST MINUTE cijena do 21. oktobra je 480€. Smještaj je u dvokrevetnoj sobi. Poslije ovog datuma cijena će biti 515€. Ako idete sopstvenim prevozom aranžman je niži za 75€.


4SKIJALIŠTE, SKI-PAS I OPREMA

Skijalište je prosto genijalno, pokriveno topovima, sa savremenim liftovima i veoma modernim uređenjem. Dovoljno je znati da se tamo održava Svjetski Kup. Staze u dužini od 70km (plus staze za bordere, kroz šumu i neutabane kosine iznad šume), idu sa 2600mnv do 900mnv, a posebno je dobro što su izvrsno povezane i ne gubite vrijeme da pređete sa staze na stazu. Najduža staza je 17km. Jedna gondola, 6 liftova sa tanjirom ili sidrom i 9 liftova sa korpama. Idealno je za sve skijaše/bordere jer ima staza svih težina, i kratkih i dugih, izuzetno dobro povezanih. Za one koji počinju da uče ili još ne znaju dobro da skijaju/borduju uslovi su fantastični. Dva bebi lifta, tanjirače na blagoj padini i pokretne stepenice na padini idealnoj za bordere.

E sad malo o ski-pasu. Još nisu postavljene zvanične cijene ski pasa. Prošle godine se šestodnevni ski pas za odrsle mogao preko neta kupiti za 150€. U Banskom na kasi je koštao oko 170€. Dnevni ski pas je bio oko 30€. Ako ga uzimate na licu mjesta možete ostvariti neke popuste ako ste đak ili student (ponijeti index ili drugi validan dokument). 

Preporuka je da ne kupujete 6-dnevni ski pas jer ga u slučaju loših vremenskih prilika ili povrede ne možete refundirati, a ne možete ga dati ni nekom drugom jer je na njemu vaša fotografija (kontrola na ulasku u ski-zonu). 

Za djecu mlađu od 7 godina dnevni ski pas je bio samo 0,5€, a za djecu od 7 do 12 godina cijena je bila oko 15€. 

Ako želite da iznajmite ski opremu, skije sa štapovima i pancericama se mogu iznajmiti za 8-10€ ako ih uzimate na više dana. Bordovi su skuplji za iznajmljivanje, oko 15€, mada mogu se naći i jeftinije. U Banskom se nalazi i dosta prodavnica sa skijašom opremom. Cijene su ok, tako da ako vam nešto bude falilo od opreme možete tamo uzeti.

Postoji način i da se po jako povoljnim cijenam obezbjedi oprema u kod nas u CG - 5€ po danu, zato prilikom prijavljivanja obavezno naglasite ako nemate opremu i naš instruktor će naći idealnu za vas :) Za one koji neće da skijaju i bordaju već samo da se banjaju i provode, ukoliko žele, obezbjedićemo krplje za hodanje po snijegu :)

SMJEŠTAJ i HRANA

Ono što nekima stvarno puno znači je da ne razmišljamo o hrani kad smo na skijanju, tj. bordovanju - gdje ćemo je kupiti ili kako ćemo je napraviti, ko će prati suđe i sl. Probudimo se, doručak spreman, ručkimo i pravac na skijanje :) Poslije skijanja večera, pa pravac na saune i plivanje :) Poslije toga malo šetnje po gradu, možda i neko pićence… ;) Moramo napomenuti da u Bugarskoj hrana i nije neka, mada u hotelu u kojem ćemo biti mnogo je bolja nego u hotelima u kojima smo ranije bili. Ako vam bude trebala neka posebna hrana u supermarketu u Banskom može kupiti sve što treba. Cijene su kao kod nas. I u restoranima su cijene kao kod nas, mada često daju i popuste tako da možete veoma dobro jesti za nekih 6-7€.

Što se tiče našeg hotela, zove se Apart Hotel Casa Karina ( http://bansko-casakarina.com/winter ). Izabrali smo ovaj hotel iz dva razloga. Prvi je blizina staze i gondole, što je najvažnija stvar kada ste na skijanju u Banskom! Ne treba vam nikakav prevoz iz hotela, možete poći na stazu kad hoćete ili se vratiti u njega šetajući. A i blizina najboljih lokala u Banskom je takođe važna ;) Drugi razlog je što je hotel renoviran i prethodnih godina svi su bili prezadovoljni onim što su dobili za cijenu aranžmana.


5PROVOD

Iako ste možda ludi za skijanjem/bordovanjem, treba potrošiti i malo vremena na zezanje. Vanpansionska ponuda je veoma bogata, a cijene su sasvim pristojne – u najekskluzivnijem lokalu veliko pivo je oko 2€. To nije Žabljak ili Kolašin, sa skromnom vanpansionskom ponudom, već tamo imate od prodavničica sa prehrambenom robom do ogromnih supermarketa, od preko 300 mehana, modernih restorana, do noćnih klubova i pabova. A ima i mnogo dobre svirke. U klubu u kojem redovno pravimo žurke atmosfera je takva da se stvarno ne može opisati riječima – to se mora doživjeti. Ko je bio zna o čemu pričamo.


SKI INSTRUKTOR

Posebno dobra stvar je što će sa nama ići ski instruktor Darko Velimirović. Bio je prošle godine sa nama i dobio najbolje ocjene od učenika. Ako nikad niste stali na skije ovo može biti sjajna prilika za vas. A ako ste dobar skijaš, možda vam ne bi falilo malo korekcije od strane instruktora. Prethodnih godina su mnogi od nas u Francuskoj i u Banskom uz instruktora naučili da skijaju ili značajno poprave svoje znanje. 

Za razliku od prethodnih godina neće se raditi u većim grupama. Ove sezone instruktor će za zainteresovane držati individualne časove ili u grupama po max. 3 osobe. Sve u vezi časova skijanja, njihove cijene i ostalih detalja dogovarate direktno sa ski instruktorom. Možete se sa njim dogovoriti u Banskom, mada zbog ograničenog broja termina za časove bolje bi bilo da se dogovorite što prije. Instruktor Darko Velimirović, 067 516 996.


RADNI DAN

Budi se kad kako hoće, mada preporuka je da budete prvi na gondoli. Lagano, pređemo 150 metara i eto nas na gondoli. Skijanje do kraja dana, tj. u 16:15 je poslednja ukrcavanje u korpe. Poslednja gondola kreće u 17h ka polaznoj tački. Ko želi ranije u hotel, samo neka izvoli. Rijetko ko koristi gondolu u povratku jer je ljepše spustiti se stazom do Banskog. Ta staza je lagana tako da će i početnici možda već poslije par dana skijanja moći da se spuste do dolje. Oko 17h smo u hotelu. Tuširanje , pa večera i onda saune, bazen ili možda vam odgora prvo SPA pa onda večera. U 20h spremanje i onda lagano u šetnju. Polazna tačka za skijalište je i centar večernjih dešavanja i većina mjesta za provod su u blizini, znači od našeg hotela oko 2 min šetnje. Oko 23h bi savjesni skijaši/borderi trebalo da su u krevetu (ako žele da skijaju sjutra dan). Ako ste nesavjesni, ili se polakomite na sjajnu atmosferu u klubovima, lako se može desiti da vam sjutradan skijanje „izađe na nos“. Bar jednu noć, vjerovatno posljednju, napravićemo zajednički izlazak u tom našem omiljenom klubu. A ako se kojim slučajem desi da neki dan ne budemo mogli da skijamo zbog vremenskih nepogoda ili sl., svakako da ćemo imati plan kako da utošimo vrijeme.


6PROGRAM PUTOVANJA

NAPOMENA: Putujemo preko Albanije, Kosova i Makedonije (Skadar – Prizren – Skoplje). U ovom trenutku za državljane Bosne i Rusije potrebna je viza za Kosovo. Alternativa je da idemo preko Skadra, Tirane, Elbasana, Ohrida ili preko Srbije. Na odabir maršute uticaće isključivo vremenski uslovi.

12. januar - petak. Okupljanje u 22h ispred hotela City. Polazak najkasnije u 23h. 

13. januar - subota. Dolazak u Bansko u ranim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotelu. Ostatak dana možete provesti kako hoćete, mada imaćemo nekoliko finih predloga za taj dan, možda vam se i svidi neki.
14.-19. januar - nedelja-petak. Šest dana skijanja i zezanja. Usluga na bazi polupansiona.
20. januar - subota. Doručak, pakovanje i odjava iz hotela. Sve to završavamo do 10h i krećemo za Podgoricu. Dolazak u Podgoricu u kasnim večernjim casovima.


PRIJAVLJIVANJE I INFORMACIJE

Prijavljivanje se vrši u turistickoj agenciji Montesol Travel, ul. Vuka Karadžića 9, Podgorica, uz potpisivanje ugovora o putovanju i uplatu prve rate ili cijelokupnog iznosa.

Sa sobom ponijeti pasoš ili kopiju pasoša.

Za sve koji uplate prvu ratu do 21. oktobra važi FIRST MINUTE cijena.
Minimalni iznos za prvu ratu je 80€ po osobi.
Posljednja rata se mora uplatiti do 30. decembra 2017.

Ukoliko vam je potrebna ski oprema obavezno to reći prilikom prijavljivanja.

U cijenu aranzmana je uključeno:
-prevoz na navedenim relacijama autobusom visoke turisticke klase
-7 noćenja na bazi polupansiona u hotelu Casa Karina 4 * 
-korišćenje sadržaja hotela (zatvoreni bazen, sauna, teretana)
-pratilac grupe iz agencije

U cijenu aranžmana nije uključeno:
-međunarodno putno i izdravstveno osiguranje sa skijaškim rizikom (možete ga uzeti preko agencije)
- ski pass
-instruktor skijanja 
-individualni troškovi putnika

Način plaćanja:
-mogućnost plaćanja na 4 rate, s tim sto je potrebno uplatiti prilikom prijave 50 eura, , a poslednju ratu do 30. Decembra; 
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod CKB, Hipotekarne ili Lovćen banke
- plaćanje na rate potpisivanjem ugovora sa sindikatom i postavljanjem administrativnih zabrana na mjesečne zarade putnika
Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol Travel

Facebook: Skijanje i bordanje - Bansko